Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τα μέλη του Δ.Σ. της «Χορωδίας Κέρκυρας»

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τα μέλη ...

Τάκης Μεταλληνός: «Δηλώνουμε παρόντες στο πολιτιστικό έργο της Περιφέρειας»

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της «Χορωδίας Κέρκυρας», με στόχο να τον ενημερώσουν για το πρόγραμμά τους και να ζητήσουν την αρωγή της Περιφέρειας στο έργο τους. Ειδικότερα ο Τάκης Μεταλληνός, Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Χορωδίας Κέρκυρας», αναφέρθηκε τόσο στη σημαντική αλλά και ποιοτική, όπως τη χαρακτήρισε, δράση της «Χορωδίας Κέρκυρας», η οποία, όπως τόνισε, έχει δώσει δείγματα ποιότητας και αποτελεί μια από τις καλύτερες, λιγοστές στην Ελλάδα, ανδρικές χορωδίες.

Αυτό, επεσήμανε ο κ. Μεταλληνός, αποδεικνύεται τόσο από τις εμφανίσεις της «Χορωδίας Κέρκυρας» όσο και από τις συνεργασίες που έχει κάνει με σημαντικά μουσικά σχήματα, όπως για παράδειγμα η Κρατική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό της «Χορωδίας Κέρκυρας» για το προσεχές διάστημα, ο κ. Μεταλληνός ανακοίνωσε ότι στις 17 Φεβρουαρίου θα δοθεί συναυλία στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ενώ οργανώνεται, επίσης, συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα της Κύπρου, που θα γίνει αρχικά στην Κύπρο και στη συνέχεια στην Κέρκυρα.

Επτανησιακά Χορωδιακά Σχήματα σε κοινή συναυλία

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Χορωδίας Κέρκυρας» ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τον προγραμματισμό αναφορικά με την ενιαία εμφάνιση χορωδιακών σχημάτων από όλα τα νησιά του Ιουνίου, στις 9 Αυγούστου στην Κέρκυρα και στη συνέχεια στα υπόλοιπα νησιά και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο κ. Μεταλληνός έκανε λόγο και για την παιδική χορωδία που έχει δημιουργηθεί, στο πλαίσιο λειτουργίας της «Χορωδίας Κέρκυρας», η οποία απαρτίζεται από 60 παιδιά και στόχο έχει αφενός τη μύηση των παιδιών στο χορωδιακό τραγούδι και αφετέρου τη συνεχή ανανέωση της Χορωδίας.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση προς τον Περιφερειάρχη, ο κ. Μεταλληνός δήλωσε ότι η «Χορωδία Κέρκυρας» αλλά και το Δ.Σ. είναι παρόντες σε κάθε ενέργεια της Περιφέρειας που προάγει τον Πολιτισμό.

Σπ. Σπύρου: «Δύσκολη η εκταμίευση χρημάτων για πολιτιστικά δρώμενα»

Στην αναγκαιότητα συνεργασιών όλων των πολιτιστικών σωματείων της Ιόνιας Περιφέρειας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης, δηλώνοντας ότι κάθε τι που προάγει τον επτανησιακό πολιτισμό και βοηθά στη συνοχή της Περιφέρειας, με βρίσκει σύμφωνο και στην κατεύθυνση αυτή έχουμε επιλέξει να στεκόμαστε αρωγοί.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και εν μέσω οικονομικής κρίσης, απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες, μεθόδευση και καλή οργάνωση έτσι ώστε η ψυχαγωγία των κατοίκων και η προώθηση του πολιτισμού να μην πέφτει στο κενό.

Επίσης, ο κ. Σπύρου διευκρίνισε ότι υπάρχει δυσκολία στην εκταμίευση χρημάτων για πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς δε θεωρούνται επιλέξιμες δαπάνες και απορρίπτονται οι προτάσεις από το Δημοσιονομικό Έλεγχο που διεξάγεται, ωστόσο υποσχέθηκε να βρει τρόπο να ενισχύσει εκδηλώσεις Πανεπτανησιακού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις