Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ήρα Κουρή: "Γιατί δεν ψήφισα το τεχνικό πρόγραμμα"

Ήρα Κουρή: "Γιατί δεν ψήφισα το τεχ...

Τι λέει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος

"Είναι καινοφανές για την τοπική αυτοδιοίκηση το σκηνικό που επανειλημμένα στήνεται το τελευταίο διάστημα από τη Δημοτική Αρχή σε βάρος όλων όσων διαφωνούν με τις επιλογές της . Στην προσπάθεια τιθάσευσης ή ακόμα και εξόντωσης των ασκούντων κριτική με τόλμη και υπευθυνότητα, στρατεύονται «πολιτικά συμβούλια» που εκλέχτηκαν από «συνελεύσεις» μόλις 120 ατόμων και στελέχη που βρυχώνται και λοιδορούν από τηλεοπτικά παράθυρα. Καλλιεργούν συστηματικά το διχασμό σε μια εποχή που η κοινωνία μας αναζητά πολιτικούς συνεπείς και σταθερούς σε αρχές και αξίες.

Έχοντας σταθερά χαράξει πορεία εδώ και χρόνια μέσα από τα κινήματα, δεν σκοπεύω να την εκχωρήσω σε κανένα αλλά αντίθετα, θα συνεχίσω να παλεύω μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση πολιτικών που ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πολλών και όχι στις προσδοκίες των λίγων.

Συγκεκριμένα , στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα ήρθε ως θέμα η ένταξη μόνο του Έλους της Αγυιάς στο ΕΣΠΑ.  Ήδη από το 2006 οι οικολογικές οργανώσεις (ΟΙΚΙΠΑ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ ΑΡΚΤΙΚΟΥ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Β. ΕΞΩ ΑΓΥΙΑΣ) είχαμε παρέμβει στην τότε δημοτική αρχή του κυρίου Καράβολα (που με δημοκρατική ευαισθησία και μετά από γόνιμο  διάλογο αποδέχτηκε τις προτάσεις μας) για την συνολική αξιοποίηση του Έλους και του περιβάλλοντα χώρου-πλαζ, κάμπινγκ.

Σε υπόμνημά μας στις 13/4/06  αναφέραμε: «η θεσμική και χωροταξική κατοχύρωση του Έλους και του ζωτικού περιβάλλοντα χώρου είναι πρωταρχικής σημασίας γιατί μόνο έτσι θα προστατευθεί από τις επαναλαμβανόμενες απόπειρες αλλοίωσης του χαρακτήρα του». Ολοφάνερος πολιτικός μας στόχος ήταν η απόδοσή του στο σύνολο του, από Κανελλοπούλου ως Καστελόκαμπο , στους Πατρινούς ως πάρκο οικολογικής δραστηριοποίησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Μάλιστα, με παρέμβαση της υπευθύνου περ/κής εκπαίδευσης κας. Ι. Παπαϊωάννου ο χώρος του κάμπινγκ μελετήθηκε ώστε να φιλοξενεί τους μαθητές μας για την υλοποίηση περ/κων προγραμμάτων και σεμιναρίων. Η εκπονηθείσα μελέτη , που πληρώσαμε 1.400.000 Ε, προβλέπει, εκτός από τον παιδαγωγικό χαρακτήρα να δίνεται η δυνατότητα στους συμπολίτες μας ΔΩΡΕΑΝ να απολαμβάνουν ένα πάρκο αναψυχής κ ξεκούρασης , με δωρεάν πρόσβαση σε όλη του την έκταση.

Η πρόταση της Δημοτικής. Αρχής για ένταξη στο ΕΣΠΑ μόνο του Έλους  (άραγε τί παρεμβάσεις χρειάζονται σε ένα υγροβιότοπο πέρα από την προστασία του;) αφήνει απ’ έξω από το σχεδιασμό το κομμάτι της πλαζ και του κάμπινγκ, κομμάτια που στα μάτια των ιδιωτών είναι φιλέτα προς αξιοποίηση. Κατήγγειλα στο δημοτικό συμβούλιο τον κίνδυνο εμπορευματοποίησης της πλαζ και του κάμπινγκ και ζήτησα την ένταξη στο ΕΣΠΑ, έστω σε διαφορετικούς κωδικούς, όλης της μελέτης .

Επειδή ο πολιτικός αμοραλισμός χαρακτηρίζει αυτούς που από θέσεις εξουσίας ξεπουλούν τις πολιτικούς αγώνες του παρελθόντος τους,  καλώ όσους στο παρελθόν πάλεψαν για την απόδοση του χώρου να πάρουν δημόσια θέση και τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές στο τεχνικό πρόγραμμα.

Κλείνω με την πρότασή που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/12/2006  «ο χαρακτήρας που αποκτά η περιοχή είναι αυτός του οικολογικού πάρκου και πρέπει να διαφυλαχθεί στο σύνολό του, απαιτούμε για μια ακόμη φορά να κατοχυρωθεί ως υγροβιότοπος και να προστατευθεί ο περιβάλλων χώρος και επιμένουμε στην πρότασή μας για συγκρότηση φορέα  διαχείρισης του έλους προς το κοινό όφελος.»

Ήρα Κουρή

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις