Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους

Αίγιο: Απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους

Με ειδική άδεια του Συλλόγου οι παραστάσεις ενώπιων των δικαστηρίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, στην έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα και με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής τα των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που λήφθηκε την 9/1/2012, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, την Τετάρτη 11, Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκ νέου προσπάθεια των αρμόδιων υπουργών να τροποποιήσουν το Ν. 3919/ 2011 για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σε ότι αφορά τη ρύθμιση του ζητήματος της «απελευθέρωσης» των Δικηγορικών εταιριών, αλλά και της διαφήμισης των δικηγόρων, επισημαίνοντας ότι τέτοιες αιφνιδιαστικές ενέργειες που παραβλέπουν τη νομοθετική διαδικασία και ουδόλως λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη των θεσμικών οργάνων του Δικηγορικού σώματος, αντίκεινται στο κράτος δικαίου και προσβάλλουν κατάφωρα τη συνταγματική τάξη και τη λειτουργία των θεσμών.

Διευκρινίζεται ότι η αποχή θα αφορά όλες τις παραστάσεις από τα δικαστήρια εκτός των αναβλητικών. Για παράσταση σε δικαστήρια θα δίδεται ειδική άδεια από τον Πρόεδρο μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις