Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ο.Λ.ΠΑ. για τις εξελίξεις στο θαλάσσιο μέτωπο

Ο Ο.Λ.ΠΑ. για τις εξελίξεις στο θαλάσσιο μέτωπο
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Ικανοποιημένος ο οργανισμός απο τα τελευταία δεδομένα

O O.Λ.ΠΑ. Α.Ε εκφράζει την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη για την πόλη στο θέμα του θαλασσίου μετώπου. Από 6/8/2010 ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. αποφάσισε ομόφωνα και εξέφρασε την ομόθυμη βούλησή του να συμβάλλει θετικά με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση της διαδικασίας για τον επαναπροσδιορισμό της χρήσης της χερσαίας ζώνης του Λιμένος Πατρών προς όφελος των πολιτών και της πόλης.

Από 30/9/2010 που έγινε η πρώτη συνάντηση στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου μέχρι τις 6/5 2011 που το Δ.Σ της Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε πήρε ομόφωνη απόφαση σε συνεργασία με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδη η διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε συνέβαλλε ουσιαστικά και άμεσα σε όλες τις διαδικασίες.

Σε κάθε φάση της διαδικασίας υπήρχε άμεση ενημέρωση των συναρμόδιων Υπουργείων και του Δήμου Πατρέων (π.χ. η απόφαση του Δ.Σ με αρ. 67/6.5.2011 στάλθηκε στα συναρμόδια Υπουργεία και τον δήμο Πατρέων με Αρ. Πρωτ. 4903/13.5.2011).

Από τον Ιούνιο 2011 που ο νομικός Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε συμμετείχε στην ομάδα εργασίας με τους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου Πατρέων και του ΥΘΥΝΑΛ δεν υπήρξε καμία ενέργεια ή διαδικασία που συμμετείχε ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε..

Στο πλαίσιο του αρ. 485/20.12.11 εγγράφου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. προχωρά στην προσωρινή παραχώρηση των εκτάσεων που αναφέρονται στο από 30-10-2010 Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πατρέων και Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., με βάση την απόφαση του Δ.Σ. που έχει λάβει στις 6-5-2011.

Η Διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. στο πλαίσιο του διακριτού της ρόλου με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες συμβάλλει ουσιαστικά στην απόδοση της χερσαίας λιμενικής ζώνης στον Δήμο Πατρέων μετά την αποτελεσματική παρέμβαση και δρομολόγηση της διαδικασίας υλοποίησης από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο.

Η συνύπαρξη ενός ανταγωνιστικού Λιμανιού ισχυρών συγκριτικών πλεονεκτημάτων με μια σύγχρονη πόλη θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών , την κοινωνική συνοχή και την βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Το Δ.Σ. του Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε. και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό και στην περίπτωση του ζητήματος της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου στην πόλη και συνεχώς μπορούν να κοιτούν στα μάτια τους πολίτες και τους φορείς της Πάτρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις