Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές για...

Η διαδικασία γίνεται μέσω του διαδικτύου

Μία προσπάθεια συλλογής υπογραφών με αίτημα την πληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται μέσω διαδικτύου. Τη διοργάνωση της προσπάθειας, έχει η οργάνωση «Hellenic Electronic Center», που συστήνεται ως εθελοντική, μη κερδοσκοπική. Η συλλογή των υπογραφών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας greece.org/blogs/wwii.

Στο κείμενο με το οποίο καλούν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να υπογράψουν το αίτημα τους, γίνεται μία αναδρομή στα όσα συνέβησαν κατά τον πόλεμο και τις θηριωδίες που διεπράχθησαν κατά των Ελλήνων. Επισημαίνεται η ύπαρξη του κατοχικού δανείου, το οποίο οι κατακτητές ανάγκασαν την Ελλάδα να δώσει και το οποίο ουδέποτε επιστράφηκε.

Οι διοργανωτές της προσπάθειας, μέσω του κειμένου τονίζουν πως αν και κατά διαστήματα η Ελλάδα διεκδίκησε την επιστροφή του δανείου, η Γερμανία δεν κατέβαλε πότε τις υποχρεώσεις της και γίνεται μια προσπάθεια αποτίμησης των χρεών που οφείλει προς τη χώρα μας.

Η συλλογή υπογραφών σκοπό έχει να ασκηθεί πίεση στη Γερμανία προκειμένου να καταβάλλει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, τόσο για το κατοχικό δάνειο που έλαβε, όσο και βάση των αποζημιώσεων για τις θηριωδίες που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις