Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΙΚΙΠΑ: Να αλλάξουμε συμπεριφορά, ηγεσία και πολίτες!

ΟΙΚΙΠΑ: Να αλλάξουμε συμπεριφορά, ηγεσία...

Μήνυμα της Οικολογικής Οργάνωσης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Κλιματική Αλλαγή

Με το βλέμμα στη διάσκεψη κορυφής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Κλιματική Αλλαγή. Στην ανακοίνωσή της η ΟΙΚΙΠΑ τονίζει την αναγκαιότητα αλλαγής νοοτροπίας, τόσο των ηγεσιών, όσο και των πολιτών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η φετινή παγκόσμια Ημέρα για την Κλιματική Αλλαγή, την μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τόσο σε πλανητικό επίπεδο όσο και κάθε χώρα, κάθε πόλη, κάθε σπίτι χωριστά, σημαδεύεται από μια ακόμη Διάσκεψη Κορυφής για την αντιμετώπισή της.

Στη Διάσκεψη που έχει ξεκινήσει από τις 29 Νοεμβρίου και προγραμματίζεται να τελειώσει στις 9 Δεκεμβρίου  στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής η ηγεσία της διεθνούς κοινότητας έχει καθήκον να μην  μας απογοητεύσει για μια ακόμη φορά, όπως έγινε στις προηγούμενες ανάλογες διασκέψεις της Κοπεγχάγης και της Κανκούν τα προηγούμενα δύο έτη.

Οφείλει να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα, επαρκή μέτρα και  σε ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα που θα εξασφαλίζει μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα το συντομότερο δυνατό.

Η ΕΕ οφείλει να ασκήσει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή και να πάψει να κρύβεται πίσω από τη δικαιολογία πως όλες οι χώρες πρέπει να κάνουν ταυτόχρονα το πρώτο βήμα. Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή αναγκαίο και εφικτό  είναι  η μονομερής αναβάθμιση του στόχου της ΕΕ για μειώσεις εκπομπών το 2020 από 20% σε 30%.

Παράλληλα μια ουσιαστική (όχι απλώς για τα προσχήματα) στροφή της ενεργειακής πολιτικής προς την δραστική εξοικονόμηση ενέργειας και την απογείωση των Ανανεώσιμων Πηγών, έτσι ώστε  να αντικαταστήσουν ως τα  μέσα του αιώνα, τα ορυκτά καύσιμα, και να αντιμετωπίσουν την επικίνδυνη αυταπάτη των πυρηνικών, είναι συμφέρουσα στη χώρα μας και για σοβαρούς λόγους πράσινης ανάπτυξης και εθνικής ενεργειακής ανεξαρτησίας.

Πρόσφατη  βαρυσήμαντη Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμά το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα στα 700 δις ευρώ, δυο φορές όσο το συνολικό χρέος που μας βαρύνει.

Καθένας μας δε, οφείλει με επιμέλεια και πείσμα στην καθημερινή του ζωή να εξοικονομεί ενέργεια, είτε ηλεκτρικό ρεύμα είτε υγρά καύσιμα, και φυσικούς πόρους συμμετέχοντας ενεργά και επιμελώς στην ανακύκλωση. Η καταστροφική για το κλίμα, το περιβάλλον, την οικονομία εξάρτηση από τις βρώμικες, επικίνδυνες και ακριβές πηγές ενέργειας, όπως ο άνθρακας, τα πυρηνικά και το πετρέλαιο πρέπει να σταματήσει τώρα!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις