Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παπαδημάτος: Να τηρήσει η Δημοτική Αρχή τη δέσμευση της για μείωση των τελών της ΔΕΥΑΠ

Παπαδημάτος: Να τηρήσει η Δημοτική Αρχή ...

Σε περίοδο δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων και μεγάλης ανεργίας δεν μπορεί ο Δήμος Πατρέων να παραμείνει απαθής και ασυγκίνητος

Ο τέως βουλευτής της Ν.Δ. Αχαΐας Νίκος Παπαδημάτος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τα παραδείγματα που δίνουν άλλοι Δήμοι της χώρας διακρίνονται για την κοινωνική τους ευαισθησία. Σε περίοδο δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων και μεγάλης ανεργίας δεν μπορεί ο Δήμος Πατρέων να παραμείνει απαθής και ασυγκίνητος.

Αναφέρομαι στο ζήτημα της μείωσης των τελών της ΔΕΥΑΠ, που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Γιάννη Δημαρά ιδιαίτερα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Δυστυχώς, στην τελευταία συνεδρίαση του φορέα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Κοντοές επέμεινε πεισματικά στην υπάρχουσα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ. Η ανακολουθία της Δημοτικής Αρχής είναι πρωτοφανής, γι’ αυτό άλλωστε έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της, ακόμη και αποσκιρτήσεις στελεχών της.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω την εμμονή του κ. Κοντοέ και συνολικά της Δημοτικής Αρχής. Αρνούνται να υλοποιήσουν μια προεκλογική δέσμευση τους, παρ’ ότι προσφέρεται η περίσταση. Σημειωτέον ότι από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου το 2012, η ΔΕΥΑΠ θα εξοικονομήσει ποσόν που θα κυμανθεί μεταξύ 4-5 εκατομμυρίων Ευρώ! Παράλληλα, είναι αθρόες οι συνταξιοδοτήσεις, χωρίς αναπληρώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι το λειτουργικό κόστος της ΔΕΥΑΠ θα μειωθεί κι άλλο!

Δεν μπορώ, λοιπόν, να καταλάβω τους λόγους που δεν επιδεικνύει ευαισθησία η Δημοτική Αρχή. Τι δικαιολογία, άραγε, θα βρει και θα ψελλίσει στους άπορους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους, που την εξέλεξαν, γιατί κρατούσε τη «σημαία» της μείωσης των τελών; Ας μας απαντήσει ο κ. Δημαράς γιατί την υπέστειλε…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις