Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

HAIRCUT

/

Πώς να ανακτήσεις τον έλεγχο των οικονομικών σου!

Πώς να ανακτήσεις τον έλεγχο των οικονομικών σου!

Λύσεις για όταν... χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν

1. Εκτίμησε τη ζημιά
Βασικό σημείο στην οικονομική σου κατρακύλα είναι να καταγράψεις τις απώλειες σου. Ποια είναι τα έξοδα σου, τι χρωστάς, ποια είναι τα έσοδά σου; Μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείς και τον λογιστή σου σε περίπτωση που έχεις ακίνητα, αυτοκίνητα και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.

2. Θέσε βραχυπρόθεσμους οικονομικούς στόχους
Για να σταθείς και πάλι στα πόδια σου θα χρειαστεί λίγος καιρός. Μην περιμένεις από την μια στιγμή στην άλλη να ανακάμψεις. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να κάνεις ένα καλό κουμάντο στα οικονομικά σου ώστε κάθε τέλος του μήνα να έχεις συγκεντρώσει κάποιο ποσό για να ξεχρεώσεις τις δόσεις του αυτοκίνητου σου ή του καταναλωτικού δανείου που πήρες πριν από λίγο καιρό.

3. Βάλε νέα όρια στον προσωπικό σου προϋπολογισμό
Με τα νέα δεδομένα θα πρέπει να «σφίξεις το ζωνάρι» και να κάνεις περικοπές στα περιττά έξοδα σου. Θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτά που ικανοποιούν τις βασικές και τις δευτερεύουσες ανάγκες σου. Δηλαδή δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς φαί, αλλά μπορείς να ζήσεις χωρίς συνδρομητική τηλεόραση ή το γυμναστήριο. Βάλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες σου και να είσαι εγκρατής ως προς τις προ-οικονομικής σου κατάρρευσης απολαύσεις.

4. Ενημέρωνε τα οικονομικά σου συχνά
Θα πρέπει να παρακολουθείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα έσοδα και έξοδα σου. Δεν θες να βρεθείς προ εκπλήξεων, αν κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα οι ανάγκες σου ανά περιόδους αλλάζουν, αλλά θα πρέπει να μένεις όσο πιο σταθερός γίνεται αυτή την περίοδο για να επανέλθεις δυναμικά. Καλό θα είναι να θέτεις μικρούς στόχους κάθε φορά για να μπορείς να τους πετυχαίνεις.

5. Αύξησε το εισόδημα σου
Πως θα γίνει αυτό; Βρίσκοντας μια δεύτερη δουλειά. σαν ημι-απασχόληση στη βασική σου. Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι για να κρατήσεις την βασική σου, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσεις διπλά για να ανταπεξέλθεις. Μπαρ, καφετέρια, μαθήματα σε παιδιά, με ό,τι μπορείς να καταπιαστείς για να βγάλεις κάποιο έξτρα εισόδημα σίγουρα θα σε βοηθήσει στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζεις.

6. Θέσε νέους οικονομικούς στόχους
Έχοντας υπερπηδήσει τα βασικά προβλήματα και έχοντας καταφέρει να ξεχρεώσεις τις βασικές σου υποχρεώσεις, θα πρέπει να θέσεις νέους στόχους για να μανατζάρεις τα οικονομικά σου. Καλό θα είναι να βάλεις σε εφαρμογή το πλάνο της αποταμίευσης, «προσέχεις για να έχεις», όπως έλεγαν οι παλιότεροι και φυσικά να μην κάνεις σπατάλες που δεν θα σε επωφελήσουν μελλοντικά. Το πιο σημαντικό σε αυτό το πλάνο που έχεις θέσει είναι να παραμείνεις ψύχραιμος, να μην χάσεις την υπομονή σου και να μην αποθαρρυνθείς. Σίγουρα θα βιώσεις δύσκολες καταστάσεις, αλλά μετά από αυτό θα βγεις πιο δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό σου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

HairCut