Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: «Βολές» κατά της Δημοτικής Αρχής από την Λαϊκή Συσπείρωση για το δάνειο και τη διαχείριση των απορριμμάτων

Αιγιάλεια: «Βολές» κατά της Δημοτικής Αρ...

«Θύμα» θα είναι ο δημότης που θα κληθεί να το πληρώσει"

«Βολές» κατά της Δημοτικής Αρχής «εξαπολύει» η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας τόσο για το θέμα της απόφασης λήψης δανείου των5,5 εκ ευρώ, που θεωρεί ότι θα δημιουργήσει τεράστια οικονομική ασφυξία και «θύμα» θα είναι ο δημότης που θα κληθεί να το πληρώσει, όσο και για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αφήνοντας, αρκετές αιχμές για τους χειρισμούς της και τις επαφές της με την αμερικανική εταιρεία «Waste Source 2 Energy». Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η Δημοτική Αρχή πιστή στην αδιέξοδη πολιτική που έχει ταλαιπωρήσει τον δημότη και καταληστεύσει το πενιχρό εισόδημα του και σε πλήρη σύμπνοια με τις άλλες πτέρυγες της αντιπολίτευσης πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψήφισε την σύναψη ενός ακόμα δανείου 5,5 εκ ευρώ.

Το δάνειο αυτό μαζί με τα άλλα που τρέχουν και σε συνδυασμό με τις περικοπές των ΚΑΠ της τάξης 3,3 δις. ευρώ από το 2012-2015 θα δημιουργήσουν τεράστια οικονομική ασφυξία, με θύμα και πάλι τον δημότη που θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα. Η διεκδίκηση πόρων μέσω της κρατικής χρηματοδότησης, της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας, της αύξησης του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας, της επιστροφής των παρακρατηθέντων(7 δις. ευρώ) όπως πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση δεν αγγίζουν την δημοτική αρχή και τους συμμάχους της στο δημοτικό συμβούλιο, που επιμένει στον μονόδρομο του δανεισμού και της αποπληρωμής μέσω της βαριάς τοπικής φορολογίας.

Στο άλλο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων η δημοτική αρχή αφού εξ αρχής υπονόμευσε την προοπτική εργοστασίου της Αχαΐας και συνομιλούσε με την Αμερικάνικη Εταιρία "φάντασμα " που δήθεν θα έλυνε το θέμα με μηδενικό κόστος, επανέρχεται μετά το ναυάγιο του εργοστασίου Φλόκα και αναζητεί λύσεις από τις ιδιωτικές και πάλι εταιρίες. Οι εταιρίες αυτές περιμένουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ανάγκη για την αντιμετώπιση αυτού του ζωτικού προβλήματος, με αμφισβητούμενες έως επιβλαβείς μεθόδους όπως π.χ. καύση, ενώ η κάλυψη του κόστους από την παραγωγή βιοντίζελ όπως επαγγέλλεται η Αμερικάνικη Εταιρία μόνο για ανέκδοτο θα ταίριαζε, όπως προκύπτει από επιστημονικές αναφορές που ανατρέπουν μια τέτοια θέση.

Για να δώσει και επιστημονική υπόσταση στην εμμονή της στους ιδιώτες, η δημοτική αρχή κάλεσε κάποιους επιστήμονες με άγνωστες διαδικασίες, οι οποίοι σε ρόλο πλασιέ των ιδιωτικών εταιριών παρουσίασαν την επιλογή αυτή σαν μονόδρομο. Αντίθετα αγνόησε την πρόσφατη μελέτη των 4 καθηγητών του Πολυτεχνείου Πατρών για λογαριασμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Ελλάδας, που παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων σε όλο το νομό. Ειδικά για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας που μας ενδιαφέρει περισσότερο, η διαπίστωση από την αυτοψία έδειξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι λειτουργεί σχεδόν σαν σκουπιδότοπος και όχι σαν ΧΥΤΑ. Οι προτάσεις των επιστημόνων για την διόρθωση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης δεν απασχόλησαν καθόλου την Δημοτική Αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει για την διαχείριση των απορριμμάτων την μόνη συμφέρουσα για τον δημότη και το περιβάλλον λύση που δεν είναι άλλη από τον κεντρικό σχεδιασμό, με κρατική χρηματοδότηση, χωρίς καμία επιβάρυνση του δημότη και αυτή η θέση είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία των δημοτών. Οι δημότες όπως φάνηκε και από την δυναμική παρουσία τους κατά του ΧΥΤΑ Παπανικολού μπορούν να βάλλουν φραγμούς στα σχέδια παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην αδηφάγο ιδιωτική πρωτοβουλία».


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις