Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απόψε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία

Πάτρα: Απόψε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ γι...

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ διοργανώνουν τις επόμενες μέρες συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας

Συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό οργανώνονται από σήμερα και τις επόμενες μέρες από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Στην Πάτρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ τονίζεται η ανάγκη να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά για να εμποδιστεί η νέα λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία θα ξεπεράσει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τη λεηλασία θα ακολουθήσει νέος ασφαλιστικός νόμος και ο οποίος θα επιβάλλει παραπέρα περικοπές στις συντάξεις (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) μείωση ή ακόμα και κατάργηση των παροχών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει 1,4 δισ. ευρώ λιγότερες δαπάνες για τα ασφαλιστικά ταμεία το 2012 σε σχέση με το 2011.

Επίσης, σημειώνεται ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προωθούσαν αντιασφαλιστικές πολιτικές. Μέσα από αυτές φόρτωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ. Με νόμους υποχρέωσαν τα Ταμεία να αναθέτουν τη διαχείριση των αποθεματικών στο τραπεζικό κεφάλαιο με αποτέλεσμα 17 δισ. ευρώ να τα ξεκοκαλίζουν σήμερα οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές.

Το ΠΑΜΕ αναφέρεται στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι δε θα θιγούν οι συντάξεις και ότι θα καλυφθούν, τάχα, οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων. Γι' αυτές τις διαβεβαιώσεις επισημαίνει κατηγορηματικά ότι «είναι πέρα για πέρα ψευδείς», υπενθυμίζοντας ότι τα ίδια έλεγαν και μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Ακόμα, ότι ποτέ το κράτος δεν πλήρωσε στο ακέραιο τις πενιχρές του υποχρεώσεις προς τα Ταμεία, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί οφειλές προς αυτά πάνω από 12 δισ. ευρώ.

Το ΠΑΜΕ καλώντας σε κλιμάκωση της πάλης προβάλλει τα αιτήματα για:

Να καλυφθούν στο 100% από το κράτος οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από το «κούρεμα» του χρέους.

Να διασφαλιστεί η κάλυψη των μέχρι τώρα απωλειών στο ακέραιο με βάση την αρχική τιμή των ομολόγων.

Να επιστραφούν στα Ταμεία οι οφειλές κράτους κι εργοδοσίας και τα λεηλατηθέντα αποθεματικά από το 1950.

Να αποσυρθούν όλα τα αποθεματικά των Ταμείων από ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις