Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γυναικεία υπόθεση η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου;

Πάτρα: Γυναικεία υπόθεση η Διοίκηση του ...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναλαμβάνει η κυρία Γιούλη Μαμμή

Στην όσο το δυνατόν ταχύτερη προσωρινή κάλυψη των θέσεων του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας οι οποίες έχουν μείνει κενές μετά τις παραιτήσεις του Θόδωρου Πισιμίσης και της Ειρήνης Κωνσταντοπούλου θέλει να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο σχεδιασμός του Υπουργείου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας περιλαμβάνει την προσωρινή κάλυψης της θέσης του διοικητή από την σημερινή διοικήτρια του Νοσοκομείου Αιγίου, Γιούλη Μαμμή.

Πάντως το σενάριο που εξετάζεται δεν αναφέρει η κυρία Μαμμή να εγκαταλείψει τα καθήκοντά της στο Αίγιο αλλά, για όσο χρειαστεί, να καλύπτει τις διοικητικές ανάγκες και των δύο Νοσοκομείων. Είναι μια δυνατότητα που παρέχει ο σχετικός Νόμο ο οποίος αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξουν παράλληλα καθήκοντα από διοικητή όμορου νοσοκομείου όπως είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση εκείνο του Αιγίου.

Όπως εξηγούν παράγοντες της 6η ΥΠΕ υπάρχει ανάγκη προσωρινά να καλυφθεί η θέση του διοικητή του ΠΓΝΠ προκειμένου να τρέχουν θέματα της καθημερινότητας, να λαμβάνονται αποφάσεις, να συγκαλείται το Διοικητικό Συμβούλιο και να εν γένει να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Επισημαίνεται πάντως ότι, με τα μέχρι ώρας δεδομένα, δεν πρόκειται για μόνιμη μετακίνηση της κυρίας Μαμμή στο Ρίο καθώς στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να επαναπροκηρύξει τις θέσεις διοικητή-υποδιοικητή.

Επειδή όμως η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και προϋποθέτει, υποβολή αιτήσεων, εξέταση προσόντων-βιογραφικών, αξιολόγηση-προσωπική συνέντευξη κ.α. θεωρείται σκόπιμο μέχρι τότε το Νοσοκομείο να μην παραμένει διοικητικά ακέφαλο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί θέλει την τέως διοικήτρια του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, που τώρα βρίσκεται στον Άγιο Ανδρέα, Χαρίκλεια Μαρτσούκα, να αναλαμβάνει χρέη υποδιοικήτριας στο ΠΓΝΠ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις