Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βίτσας: Σε δομές φιλοξενίας, που είναι ήδη έτοιμες, θα μεταφερθούν οι μετανάστες της Πάτρας

Βίτσας: Σε δομές φιλοξενίας, που είναι ή...

Εκτός Πατρών

Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μετεγκατάσταση σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας -που είναι ήδη έτοιμες- των 500 περίπου μεταναστών, οι οποίοι ζουν στην Πάτρα, σε δύο παλαιά εγκαταλειμμένα εργοστάσια, που έχουν μετατρέψει σε άτυπους καταυλισμούς, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας,  διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «δεν πρόκειται να φτιαχτεί χώρος φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή της Αχαΐας».

Ο κ. Βίτσας είπε επίσης ότι ήδη από τις 13 Μαρτίου έχει κλείσει κι έχει σφραγιστεί ένας άτυπος καταυλισμός, που λειτουργούσε στη περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι «σύντομα θα κλείσει η όλη διαδικασία και με τους υπόλοιπους».

«Ξέρουμε το πρόβλημα και δεν το παραγνωρίζουμε. Πριν 2-3 χρόνια είχαμε 2.000 άτομα, που ζούσαν κάτω από την ίδια κατάσταση. Βεβαίως δεν φτάνει να αναγνωρίσεις το πρόβλημα, αλλά πρέπει να το λύσεις κιόλας. Γι αυτό και υπάρχει συνεργασία με τα υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Ναυτιλίας» είπε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια στη περιοχή. Υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης και πραγματοποιούνται περισσότεροι κι εντατικότεροι έλεγχοι. Στόχος μας είναι αυτοί οι άνθρωποι να μη βρεθούν σε κίνδυνο και να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα» απάντησε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να πειστούν ότι πρέπει να συμμορφώνονται στις νόμιμες διαδικασίες και στους νόμους κι ευελπιστούμε ότι η απομάκρυνσή τους δεν θα γίνει με καταστολή, αλλά με πειθώ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ήπια και ειρηνικά μέσα».

AΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις