Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απεργία προκηρύσσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Απεργία προκηρύσσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, με τα πολλά αντεργατικά μέτρα

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας αποφάσισε όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, με τα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να κλείσει την «3η αξιολόγηση», τη συμφωνία με τους συνεταίρους της (ΔΝΤ και ΕΕ), ποδοπατώντας τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου.

Στο πολυνομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνετε και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Παράλληλα με το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων η Κυβέρνηση θέλει να αλυσοδέσει κάθε οργανωμένη μορφή αντίδρασης, κάθε αγώνα και δράση των Συνδικάτων.

Το μεγάλο κεφάλαιο, μεγαλοκατασκευαστές, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, όλοι αυτοί στους σχεδιασμούς τους, για να μπορέσουν να εδραιώσουν και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, απαιτούν στους χώρους δουλειάς «να μη κουνιέται φύλλο». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί γι’ αυτό.

Οι κορόνες του Πρωθυπουργού Τσίπρα περί «ανάπτυξης» και «φως στο τούνελ» ,που μέσα στο Γενάρη θα έρθει να τα πει και στην Πάτρα στην αναπτυξιακή του φιέστα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά δεσμεύσεις απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο για τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος του.

Στην ίδια ρότα και περιφέρειες, όπως η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που πριν λίγες μέρες στο αναπτυξιακό Συνέδριο της περιφέρειας ο Περιφερειάρχης έδωσε κι αυτός τις εγγυήσεις του μπροστά στην αστική τάξη της περιοχής μας για εξασφάλιση των κερδών της με κάθε μέσο.

Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους, σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας. Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Όλοι στη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας στις 10.30 π.μ. την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις