Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς καθαριότητα κινδυνεύει να μείνει το Πανεπιστήμιο Πατρών – Τι θα γίνει με τους 60 εργαζομένους και το μπλόκο στην παράταση των συμβάσεων

Χωρίς καθαριότητα κινδυνεύει να μείνει τ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Αφορά 60 άτομα που εργάζονται στην καθαριότητα της Πανεπιστημιούπολης

Χωρίς καθαριότητα κινδυνεύει να μείνει το Πανεπιστήμιο Πατρών από τις  31 – 12 – 2017 αν δεν υπάρξει πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα, κι αυτό γιατί οι ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν στο τέλος του χρόνου και δεν μπορεί να δοθεί παράταση καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει αποφανθεί ότι είναι αντισυνταγματικό. Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο, στον τομέα της καθαριότητας εργάζονται 60 άτομα.

Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου  προειδοποιεί  για την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί και όπως εξηγεί στο thebest.gr έχει ήδη θέσει το ζήτημα στο Υπουργείο Παιδείας.

«Αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση θα υπάρξει πρόβλημα με την καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών. Κι αυτό γιατί οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του χρόνου και δεν μπορούν να ανανεωθούν γιατί έχει κριθεί παράνομο. Εμείς  δεν θέλουμε να αναθέσουμε το έργο της καθαριότητας σε εργολάβο», τονίζει και προσθέτει πως αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι "στον αέρα".

Η Πρύτανις έθεσε το ζήτημα χθες στη διάρκεια της συνάντησης με  τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας και  υπήρξε υπόσχεση για πρόβλεψη και λύση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις