Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η νέα ...καθημερινότητα των Πατρινών που ζουν στο Κατάρ- Τι άλλαξε μετά τη διακοπή των σχέσεων με τις χώρες του κόλπου - ΦΩΤΟ

Η νέα ...καθημερινότητα των Πατρινών που...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Υπάρχει... επαγρύπνηση αλλά όχι πανικός αναφέρουν

Πριν λίγα 24ωρα, το Κατάρ εξέφρασε τη λύπη του για τη συντονισμένη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του εξαιτίας της υποστήριξης που η Ντόχα κατηγορείται ότι προσφέρει στην τρομοκρατία. Από εκεί και πέρα, πολλά είναι αυτά που λέγονται και ακούγονται για την επόμενη ημέρα και τη ζωή  στο Κατάρ. Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές μέσων ενημέρωσης ανά τον κόσμο για τις ουρές που σχηματίστηκαν στις αγορές του Κατάρ από πολίτες που έσπευδαν να προμηθευτούν νερό και τρόφιμα...

Τι πραγματικά όμως έχει αλλάξει εκεί επί της ουσίας; Το thebest.gr επικοινώνησε με Πατρινούς που μένουν εκεί οι οποίοι περιγράφουν τα νέα δεδομένα στην καθημερινότητά τους και  μοιράζονται τις σκέψεις τους για το επόμενο διάστημα.

Πλούταρχος Γαϊτανάρος- Εργάζεται στην κατασκευή της Gold Line του μετρο

"Εγώ θα σου πω ότι γενικά τα διεθνή μέσα προσπαθούν να αντλήσουν ο,τι περισσότερο μπορούν. Σίγουρα είναι μεγάλο γεγονός αλλά υπερβάλλουν περί πανικού κλπ. Η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει αλλά σίγουρα είμαστε σκεπτικοί και είναι καθημερινό θέμα συζήτησης.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε... Όλα αυτά περί σούπερ μάρκετ ήταν μια φυσιολογική αντίδραση του κόσμου, αλλά μην το συγκρίνεις με παρόμοιες καταστάσεις στην Ελλάδα πχ. Στη μέση Ανατολή γίνονται συχνά αυτά, είναι μια κατάσταση που όπως με καθησύχασαν και άνθρωποι που ήταν ήδη εδώ έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν".

Αγωνία στο Κατάρ μετά τη διακοπή των σχέσεων με τις χώρες του κόλπου - H συμφωνία του 1 δισ. δολαρίων που οδήγησε στην ένταση

 

Γιώργος Βελισσάρης-Πολιτικός μηχανικός στο στρατό του Καταρ

"Αυτό που διαπίστωσα μετά την ανακοίνωση του εμπάργκο ήταν μια σχετικη αύξηση της κίνησης στα σούπερ μάρκετ κυρίως από ασιατικούς πληθυσμούς με συνέπεια όντως σε κάποια από αυτά να παρατηρηθούν ελλείψεις.

Πάντως επειδή βρισκόμαστε και στην περίοδο του Ραμαζανιού η κίνηση στην αγορά ήταν ήδη αυξημένη. Κατά τα υπόλοιπα δεν υπάρχει κάποια εμφανής αναστάτωση στον κόσμο, ο οποίος πηγαίνει κανονικά στις δουλειές του, γεμίζει το βράδυ τα εστιατόρια, κυκλοφορεί κανονικά.

Σίγουρα υπάρχει επαγρύπνηση, όπως θα ήταν λογικό από την κρατική μηχανή (επειδή δουλεύω σε αυτό τον τομέα, το γνωρίζω από πρώτο χέρι), αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πανικός όπως ακούμε από διάφορα site".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις