Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τομεακή Επιτροπή Πάτρας ΚΚΕ για Φούρα και Ξερόλακκα: "Πάει πολύ να προκαλεί ο κ. Φούρας"

Τομεακή Επιτροπή Πάτρας ΚΚΕ για Φούρα κα...

Ανακοίνωση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Δημάρχου

Στην ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Πάτρας του ΚΚΕ μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ανδρέα Φούρα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Δημοτική Αρχή Πελετίδη, επισημαίνεται:

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, που έγιναν πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα της πόλης μας, ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής, Νομάρχης και Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ κ. Φούρας, με προκλητικό ύφος, ξεχνώντας την πολιτική που ιδιωτικοποιεί ακόμη και την αποκομιδή των απορριμμάτων (που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις που υπηρέτησε και ο ίδιος από τις θέσεις που κατείχε σ' αυτές αλλά και στην Τοπική Διοίκηση), επιτίθεται στην Δημοτική Αρχή της Πάτρας, στο ΚΚΕ και σε ανθρώπους που συμπορεύονται μαζί του, για το γεγονός ότι λειτουργεί ακόμα ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακας.

(Πελετίδης στο thebest.gr για Φούρα: Δεν μπορούν να μιλούν αυτοί που ήθελαν να τετραπλασιάσουν τα τέλη απορριμμάτων)

Πάει πολύ στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να προκαλεί. Στην περίπτωση του κ. Φούρα ταιριάζει απόλυτα το ρητό ότι ¨ο δολοφόνος γυρνάει στο τόπο του εγκλήματος¨. Συνολικά ο τομέας της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων χρησιμοποιείται για παραπέρα χαράτσωμα του λαού, στη λογική της ανταποδοτικότητας και των αντικινήτρων (πράγματα που και ο ίδιος αποδέχεται), με το μέλλον να προβλέπεται ακόμη πιο ζοφερό, όταν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το περιβόητο σύστημα “πληρώνω όσο πετάω”, που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αγκαλιάζει τη λογική του νέου Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Αυτή την πολιτική υπηρέτησε ο πιστά ως Δήμαρχος κ. Φούρας, και όλες οι Δημοτικές Αρχές, εκτός της σημερινής, προσπαθώντας  να εξασφαλίσουν κέρδη για το κεφάλαιο, απαλλαγές του από τέλη, φορτώνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό και το πρόβλημα της Ξερόλακας παρέμεινε άλυτο.

Πάτρα: «Πόλεμος» δηλώσεων Φούρα – Νικολόπουλου για τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας

Σήμερα, ο ΧΥΤΑ, όχι μόνο θα μπορούσε να έχει κλείσει, αλλά και σε σημαντικό βαθμό θα είχε αποκατασταθεί, εάν και ο ίδιος, οι Κυβερνήσεις που υπηρέτησε, αλλά και οι προκάτοχοί του τοπικά (εκπρόσωποι των ίδιων κομμάτων), είχαν αποδεχτεί την ρεαλιστική και τεχνοκρατικά ολοκληρωμένη πρόταση, για ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων που προτείνει σταθερά το ΚΚΕ, οι εκπρόσωποί του, από όποια θέση και όποιο όργανο της Τοπικής Διοίκησης και αν βρίσκονται.

Έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, ο κ. Φούρας, οι Κυβερνήσεις που υπηρέτησε και οι εκπρόσωποί τους τοπικά (Δημοτικές Περιφερειακές Αρχές), απέναντι στο λαό της Πάτρας, που φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση.

Δήμος Πάτρας για ΧΥΤΑ Ξερόλακκας: Η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής δεν είναι δικαιολογημένη

Δεν αποδέχτηκαν, έστω στο ελάχιστο, μέτρα ελάφρυνσης και ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Αντιμετώπισαν το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα των σκουπιδιών και της διαχείρισής τους ως “φλέβα χρυσού”, για να επενδύσουν μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες. Παρέδωσαν, με τον επικίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον σχεδιασμό τους, τα απορρίμματα σε επιχειρηματικούς ομίλους, εξασφαλίζοντας μέσα στην σύμβαση παραχώρησης στον επιχειρηματία σίγουρα και προκλητικά κέρδη μιας και αποδέχθηκαν ρήτρα που καθιστούσε υποχρεωτική την παράδοση 150 χιλιάδων τόνων στο περίφημο εργοστάσιο.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, εάν δεν είχε ακυρώσει τα σχέδια του κ. Φούρα, οι εργαζόμενοι της Πάτρας, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, θα  είχαν να καταβάλλουν εκτός των άλλων χαρατσιών που έχουν επιβάλει οι έως και σήμερα Κυβερνήσεις, (όπως και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), τετραπλάσια ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο, πραγματική ληστεία δηλαδή των λαϊκών στρωμάτων.

Βασική αφετηρία του κόμματός μας και προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, μέσα στο αρνητικό περιβάλλον που δρα, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, τους φυσικούς πόρους, το λαϊκό εισόδημα. Από αυτή την βάση το κόμμα μας και οι εκπρόσωποί του, κινητοποιήθηκαν και κινητοποιούνται και σήμερα και για την περίπτωση της Ξερόλακας, όπου είναι δικαιολογημένες, οι όποιες ανησυχίες κατοίκων.

Αυτό προϋποθέτει εξουσία και οικονομία που καταργεί τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα σημερινά προβλήματα, που δημιουργεί τις στέρεες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας προς το συμφέρων της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων, δημιουργών του κοινωνικού πλούτου και στην Πάτρα. Τέτοιες προϋποθέσεις είναι: ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών που θα υλοποιεί φιλολαϊκά έργα, η κοινωνική κρατική ιδιοκτησία στη γη και στις τεχνικές υποδομές, ο εργατικός – λαϊκός έλεγχος, η εργατική λαϊκή εξουσία.

Με αφετηρία τη συνολική πρόταση διεξόδου που προβάλουμε σαν κόμμα και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αγωνίζεται, στηρίζει ένα πλαίσιο αιτημάτων που εναντιώνεται στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμάτων, στη μη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων (πρόσφατα η απόφαση για απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών των κατοίκων γύρω από την Ξερόλακα), να μπούνε εμπόδια στις ιδιωτικοποιήσεις, στη διασφάλιση των εργαζομένων, την προστασία της δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος.

Ο σχεδιασμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής, με ταυτόχρονη πάλη των εργατικών λαϊκών στρωμάτων και για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμάτων, μπορεί τα επόμενα χρόνια να οδηγήσει στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ και στην αποκατάσταση ολόκληρης της περιοχής που πληρώνει για δεκαετίες τις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ και όλων των Κυβερνήσεων, Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών.

Πάτρα: Τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια θα λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας– "Μας χορτάσατε ψέματα"

Δήμος Πάτρας για ΧΥΤΑ Ξερόλακκας: Η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής δεν είναι δικαιολογημένη

Πάτρα: Δική της αυτοτελή πρόταση για τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας και απορρίματα κατέθεσε η Ανυπότακτη Πολιτεία του Χρήστου Πατούχα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις