Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τάισον Φιούρι: "Δεν θέλω να ζω άλλο πια"

Τάισον Φιούρι: "Δεν θέλω να ζω άλλο πια"

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 28χρονος πυγμάχος

Σοκ στον κόσμο της πυγμαχίας έχει προκαλέσει η παραδοχή του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή, Τάισον Φιούρι, ότι το τελευταίο εξάμηνο κάνει συστηματική χρήση κοκαΐνης! Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 28χρονος πυγμάχος, έφτασε στο σημείο να πει ότι «καλύτερα να με σκοτώσει κάποιος πριν το κάνω εγώ!»

Ο Φιούρι επιβεβαίωσε τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Τύπου ότι βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, έκανε λόγο για «κατάθλιψη» και δεν έκρυψε ότι σκέφτεται να μην ξαναμπεί ποτέ στο ρινγκ.

Ο πυγμάχος με τα πολλά παρατσούκλια (Gypsy King, The Furious One, 2 Fast), ο οποίος σε 25 επίσημους αγώνες που έχει στην καριέρα του δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα, υποστήριξε στο «Rolling Stone» ότι τους τελευταίους έξι μήνες είναι χρήστης κοκαΐνης:

«Ελπίζω να με σκοτώσει κάποιος, γιατί αλλιώς θα το κάνω εγώ» είπε μέσα σε απόγνωση, ενώ επισήμανε ότι δεν ξέρει εάν θα ζει μέχρι το τέλος του χρόνου και η κατάθλιψη που τον έχει καταβάλει, τον κρατάει έξω από το ρινγκ.

Έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Νοέμβριο όταν και κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών, με τον ίδιο να έχει ακυρώσει δύο φορές την επανάληψη του αγώνα για τη διατήρηση του τίτλου.

Την πρώτη φορά αναφέρθηκε ως τραυματίας και ενόψει της 29ης Οκτωβρίου, ο Φιούρι δηλώθηκε ως «ιατρικά ανέτοιμος», με τον κόσμο της πυγμαχίας να αναρωτιέται για την φυσική του κατάσταση.

Την περασμένη Δευτέρα επιπροσθέτως, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι αποσύρθηκε μόνο και μόνο για να ανατρέψει την απόφαση εντός των επόμενων τριών ωρών.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο ούτε από τον ίδιο, ούτε από το περιβάλλον του για τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κοκαΐνη. Αρχικά ειπώθηκε ότι προέρχονται από ένα τεστ που του έγινε από την Ένωση Αντιντόπινγκ Εθελοντικού Συλλόγου, ωστόσο, ο αθλητής φέρεται να τα παραδέχθηκε όλα στη συνέντευξη του στο «Rolling Stone».

Το περιοδικό παραθέτει τη συνέντευξη, η οποία δόθηκε προχθές, πριν την αποχώρησή του, με τον ίδιο να λέει: «Ακούστε με. Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Έχω κάνει μεγάλη χρήση κοκαΐνης. Μεγάλη» και συνεχίζει: «Γιατί να μην πάρω κοκαΐνη; Είναι η ζωή μου, έτσι δεν είναι; Μπορώ να κάνω ότι θέλω. Ναι, έχω κάνει κοκαΐνη. Πάρα πολύς κόσμος παίρνει κοκαΐνη».

Εξηγώντας γιατί αναβλήθηκε ο αγώνας του ανέφερε: «Δεν έχω γυμναστεί εδώ και πολλούς μήνες. Δεν προπονούμαι. Δεν θέλω να ζω άλλο πια, εάν με καταλαβαίνετε. Είμαι χορτασμένος από όλα».

Το γεγονός ότι έχει φτάσει σε αυτό το σημείο δεν το απέδωσε στην χρήση κοκαΐνης: «με ανάγκασαν να φτάσω στα άκρα. Δεν έχει να κάνει αυτό με την κοκαΐνη. Απλά δεν με νοιάζει για τίποτα. Δεν θέλω να ζω άλλο πια.

Η κοκαΐνη είναι ένα πολύ μικρό πράγμα σε σχέση με το ότι δεν θέλω να ζω άλλο.»

Και συνέχισε: «Είμαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή την περίοδο. Δε ξέρω τι μου γίνεται. Για να είμαι ειλικρινής δε ξέρω εάν θα ζω και μετά το τέλος αυτού του χρόνου. Εάν θα μπορούσα να πάρω ο ίδιος τη ζωή μου, εάν δεν ήμουν Χριστιανός, θα το είχα κάνει στο λεπτό. Απλά ελπίζω ότι θα με σκοτώσει κάποιος, πριν το κάνω εγώ».

Κατέληξε λέγοντας: «Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω πάρει άλλες ναρκωτικές ουσίες, ούτε έχω κάνει άλλη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το μόνο που έκανα ήταν ότι ξεκίνησα να παίρνω κοκαΐνη τους τελευταίους μήνες».

Ενώ στη συνέντευξή του ο Φιούρι μίλησε αρκετές φορές για αποχώρηση από το άθλημα κι ότι τον «κυνηγούν φαντάσματα» από τότε που κέρδισε τον τελευταίο παγκόσμιο τίτλο, ενώ λίγο αργότερα τα γύρισε με την ανάρτησή του στο Twitter:

«Καλά νέα, λαμβάνω την κατάλληλη βοήθεια και θα επιστρέψω πιο δυνατός το συντομότερο, προσπαθήστε να με σταματήσετε!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάντμπολ: Καθημερινές προπονήσεις για την Ακαδημία των σπορ

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports