Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο με χτυπήματα σε όλο της το σώμα 14χρονη που κινδύνευσε όταν ...εγκλωβίστηκε από τα κύματα στα βράχια

Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο με χτυπήματα σε...

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου από χθες

Στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων Πατρών νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, το 14χρονο κορίτσι που κινδύνευσε χθες το μεσημέρι, όταν μαζί με τον 9χρονο αδελφό της και δυο θείους τους, παρασύρθηκαν από τα κύματα στην θαλάσσια περιοχή της Σκαφιδιάς και εγκλωβίστηκαν στα βράχια.

Η τραγωδία στα κύματα απετράπη ουσιαστικά χάρη στη συνδρομή ενός Λιμενικού και τριών ψύχραιμων πολιτών, που έσωσαν την τετραμελή παρέα.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, αν και η θάλασσα ήταν «αγριεμένη» από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή από το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο οι δυο ενήλικες με τα παιδιά, δεν εκτίμησαν καλά τον κίνδυνο που εγκυμονούσε η θάλασσα.

Ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 40-50 μέτρων από την ακτή, και το βάθος της θάλασσας δεν ξεπερνούσε το 1,50 μέτρο, τα κύματα τους παρέσυραν και τους εγκλώβισαν στα βράχια, με τα κύματα να τους χτυπούν «ανελέητα», καθώς χτυπούσαν με ορμή πάνω σε αυτά.

Από τις φωνές τους έγιναν αντιληπτοί στους υπόλοιπους λουόμενους που βρίσκονταν στην παραλία και αμέσως σήμανε συναγερμός. Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε από την Αστυνομία, καθώς η πρώτη τηλεφωνική κλήση για έκκληση σε βοήθεια έγινε στο «100», λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι.

Μέχρι να φτάσει στο σημείο το Περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, αρκετοί ήταν οι λουόμενοι που επιχείρησαν να τους βοηθήσουν, ωστόσο τρία άτομα κατάφεραν να προσεγγίσουν με περισσότερη…ασφάλεια, στο σημείο. Πρόκειται για έναν δύτη από την περιοχή του Πύργου, έναν αξιωματικό της Πυροσβεστικής (σ.σ της Αθήνας) που βρίσκεται στην περιοχή για τις διακοπές μου, μαζί με τον αθλητή φίλο του, αιρετό της Τ.Α.

Ο δύτης προσέγγισε σε σκοινιά και ένα σωσίβιο καταφέρνοντας να βγάλει με ασφάλεια το αγόρι στην ακτή, ενώ οι δυο φίλοι προσπαθούσαν να φτάσουν στον τελευταίο βράχο που βρισκόταν το κορίτσι και πολύ συχνά «χανόταν» κάτω από τα κύματα που χτυπούσαν το βράχο. Ωστόσο, ο τρόμος είχε καταβάλει την 14χρονη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιαστεί στο σωσίβιο που της έριξαν, αν και ήταν δεμένο με σκοινί. Τελικά το κορίτσι διεσώθη με φουσκωτή βάρκα λουόμενου, επίσης δεμένη με σκοινί, με την οποία προσέγγισε και ο Λιμενικός που είχε φτάσει στο σημείο. Με τον ίδιο τρόπο μεταφέρθηκαν στην ακτή και οι δυο ενήλικες, συγγενείς των δυο παιδιών.

Οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία, παρακολουθούσαν με αγωνία την επιχείρηση διάσωσης των τεσσάρων ατόμων και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να βοηθήσουν, κρατώντας τα σκοινιά και τη βάρκα, ώστε να μην κινδυνεύουν και εκείνοι που επιχειρούσαν να σώσουν τα παιδιά και τους δυο ενήλικες που είχαν εγκλωβιστεί στα βράχια. Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε περίπου δυο ώρες, γεμάτες αγωνία και φόβο για τους περισσότερους.

Όλοι, είχαν εκδορές και «καψίματα» στα σώματά τους από τα χτυπήματα στους βράχους, ενώ η 14χρονη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου και λόγω των πιο εκτεταμένων χτυπημάτων που είχε και της θλάσης στο θώρακα, κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ωστόσο, με εκδορές στα χέρια βγήκαν στην παραλία και οι λουόμενοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσής, ενώ από θαύμα σώθηκε – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – ένας ακόμα λουόμενος που επιχείρησε να βοηθήσει αλλά παρασύρθηκε από τα κύματα. Σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξε, όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να «βάλει με τα κύματα». Παρασύρθηκε από τα ρεύματα και «βγήκε» στη διπλανή, μικρή παραλία του Λεβεντοχωρίου, με αποτέλεσμα να ζήσουν ώρες αγωνίας και οι συγγενείς του, που βρίσκονταν στο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πύργος: Λουόμενοι εγκλωβίστηκαν σε βράχια στην παραλία Σκαφιδιάς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις