Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα μαθητές παρουσιάζουν τα ρομπότ τους στην Πάτρα- Συμμετέχουν 34 ομάδες από τη Δυτική Ελλάδα

Σήμερα μαθητές παρουσιάζουν τα ρομπότ το...

Στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Και φέτος, στον 4ο περιφερειακό διαγωνισμό, οι ομάδες καλούνται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Ρομποτικής, καθώς η κάθε περιφερειακή συμμετοχή “μετράει” εθνικά! Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Rap the scrap: Ρομπότ για τη μείωση, τη διαχείριση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων» με την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής να διεξάγεται στην Ινδία.

Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) & συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ (ΠΕΑΚ Πατρών – Κουκούλι), στις 19 Ιουνίου 2016.

Το φεστιβάλ Ρομποτικής ακολουθεί το πρότυπο του Πανελλήνιου διαγωνισμού και στηρίζεται στις παγκόσμιες προκλήσεις.

"Σας καλούμε να έρθετε στις 19 Ιουνίου 2016, να χειροκροτήσουμε και να συμπαρασταθούμε στις αξιέπαινες προσπάθειες μαθητών και προπονητών - καθηγητών τους για την πρόκριση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό (Αθήνα, 2/7)! Και από εκεί, με το καλό να εκπροσωπηθούμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων και στην Ολυμπιάδα, στο Νέο Δελχί, 25-27 Νοεμβρίου 2016.

Οι νέες πίστες για το διαγωνιστικό κομμάτι ανά κατηγορία (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), με την υποστήριξη της ΥΔΑΤΩΡ, βρίσκονται  στο 11ο Γυμνάσιο Πάτρας. Με την παρααχώρηση φορτηγού του Δήμου Πατρέων, θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι. Ο χώρος διεξαγωγής παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του διαγωνισμού με την ομόφωνη γνώμη του Δ.Σ. Π.Ε.Α.Κ. Πατρών", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο.

Για το θέμα αυτό, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο καθηγητής πληροφορικής Άρης Λούβρης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Έχουμε πλαισιώσει τον διαγωνισμό όσο γίνεται καλύτερα. Έχουμε 34 ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών – προπονητών τους. Θα ξεκινήσουμε την Κυριακή από τις 9.30 και μετά και ευελπιστούμε ότι θα προκύψουν οι καλύτεροι. Η Ολυμπιάδα θα γίνει στην Ινδία φέτος και θα προσπαθήσουμε να στείλουμε εκπροσώπους μας.

Το κυρίως θέμα ή ζητούμενο αν θέλετε είναι, όπως είπε ο κ. Λούβρης, «τα παιδιά να δώσουν λύσεις με τα ρομποτάκια τους ως προς το περιβάλλον».

«Υπάρχει οργανωτική και επιστημονική επιτροπή, όπως και κριτές. Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής είναι ο κ. Παναγιωτακόπουλος από το Πανεπιστήμιο Πατρών και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και της επιτροπής κριτών η κα Καρατζάτου. Έχει στήσει αυτό το μηχανισμό εδώ και χρόνια και λειτουργεί άψογα και εθελοντικά. Οι καθηγητές που ασχολούνται με το θέμα, αφιερώνουν και χρόνο εκτός σχολικού ωραρίου και είναι προς τιμήν τους αυτό.

Τα παιδιά όταν γυρίζουν από τέτοια ταξίδια είναι γεμάτα εμπειρίες και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η τεχνογνωσία που αποκτούμε συνήθως δεν αποτιμάται και είναι τόσο σημαντική που μας δίνει όφελος σε δεύτερο ή τρίτο χρόνο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λούβρης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις