Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ομοσπονδία Γονέων Αχαΐας κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης: "Προσβλητική η ανακοίνωσή του"

Ομοσπονδία Γονέων Αχαΐας κατά του Περιφε...

Μετά τους καθηγητές απαντούν και οι γονείς για τη συνάντηση με τη αν. Υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου

Τη σκυτάλη από τους καθηγητές πήραν οι γονείς κατά του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ο οποίος με δήλωσή του ασκούσε κριτική στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας διότι δεν συμμετείχαν στη συνάντηση με την αν. Υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου την περασμένη Παρασκευή. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως προσβλητική τη στάση του κ. Γιαννόπουλου και δηλώνει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε έναν διάλογο όταν οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων έχει ως εξής:

«Με έκπληξη  το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας διάβασε την πρωτοφανή, αδικαιολόγητη και προσβλητική για το θεσμό αυτού του συλλογικού οργάνου του γονεϊκού κινήματος ανακοίνωση-δήλωση του Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλου, σχετικά με την παρουσία της Προέδρου μας στη σύσκεψη, που διοργάνωσε την Παρασκευή 10-6-2016 στο γραφείο του. Στόχος ήταν μάλλον η πρόκληση εντυπώσεων, αφού η «απάντηση» στο  υπόμνημα, που επιδόθηκε θεσμικά από την Πρόεδρο στον ίδιο, δόθηκε μέσω διαδικτύου και ΜΜΕ!

Επισημαίνουμε λοιπόν:

Η Ομοσπονδία ποτέ δεν αρνήθηκε το δημοκρατικό διάλογο με όλους τους φορείς, αντίθετα τον επιζητεί και τον προκαλεί.Μπορούμε όμως να μιλάμε για δημοκρατικό διάλογο, όταν ήδη έχουν δρομολογηθεί με μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων και εγκυκλίων σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση;

Η ανακοίνωση αυτή προφανώς δείχνει τον εκνευρισμό του Περιφ/κού Δ/ντή για την αποτυχία της συνάντησης-φιέστας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας αποκαλεί ειρωνικά και υποτιμητικά «διαμεσολαβητές» και μας απειλεί ότι θα διαχειρίζεται ο ίδιος τα προβλήματα απευθείας με τους γονείς και όχι με τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους τους! Προσπαθεί δηλαδή να ακυρώσει το σημαντικότερο συλλογικό όργανο των γονέων της Αχαΐας.

Υπενθυμίζουμε επίσης στον Περιφερειακό Δ/ντή ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας επί δυο δεκαετίες αποτελεί ανεξάρτητο συλλογικό όργανο, που αποτελείται από εκλεγμένους μέσα από το γονεϊκό κίνημα γονείς – εθελοντές,με μοναδικό σκοπό να αφουγκράζεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των γονιών όλης της Αχαΐας μέσα από τις κατά τόπους Ενώσεις Γονέων και να τους εκφράζει με έντονο και δυναμικό τρόπο στις αρμόδιες αρχές και φορείς, ανεξάρτητα από την πολιτική των όποιων εκάστοτε κυβερνήσεων. Όλες οι αποφάσεις της λαμβάνονται συλλογικά και εκφράζονται δημόσια από τα θεσμοθετημένα όργανα εκπροσώπησής της, ενώ συγκλίνει με τις θέσεις της ΑΣΓΜΕ σε όλα τα ζητήματα.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας θα συνεχίσει απρόσκοπτα να αγωνίζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα εθελοντικά για το καλό όλων των μαθητών της Περιφέρειάς μας, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα,  που προκύπτουν διαχρονικά στα σχολεία και αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας.

Διαβάστε επίσης:

Δυσαρέσκεια του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για την απουσία συνδικαλιστών από τη συνάντηση με τη Σία Αναγνωστοπούλου

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης - Να αρκεστεί στη διοίκηση και να αφήσει τον συνδικαλισμό στους εργαζόμενους

Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: "Απέτυχε παταγωδώς η φιέστα που είχε ετοιμάσει η Σία Αναγνωστοπούλου στην Πάτρα"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις