Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εγκαινιάζεται η 9η Έκθεση Τουρισμού Activetrip 2016

Πάτρα: Εγκαινιάζεται η 9η Έκθεση Τουρισμ...

Ποιοί είναι οι ομιλιτές

Δύο σημαντικές εισηγήσεις θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των επίσημων εγκαινίων της 9ης Έκθεσης Τουρισμού Activetrip 2016, το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου ώρα 11.30 στην Αγορά Αργύρη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Στην πρώτη ομιλητής θα είναι ο κύριος Θεόδωρος Αλεξίου με  θέμα: «Η Γαστρονομία ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης» .

Ο Θοδωρής Αλεξίου, που θα έχει ενεργό ρόλο στα γευσιγνωστικά δρώμενα της Έκθεσης, είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου.

Είναι επίσης συγγραφέας των βιβλίων "Οι διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και 
"Αρ Γιου Σίριους? - Το marketing, το management και ο εσωτερισμός όπως δεν τον έχετε φανταστεί".

Ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα.

Ο κύριος Αλεξίου με τις γνώσεις και την εμπειρία του, θα αναδείξει την γαστρονομία ως ανερχόμενο είδος εναλλακτικού/θεματικού τουρισμού με βαρύνουσα οικονομική συμβολή σε όσες περιοχές υλοποιείται.

Η δεύτερη και εξίσου ενδιαφέρουσα εισήγηση, θα έχει θέμα: «Στρατηγική προσέγγιση για 12μηνο τουρισμό και ειδικές μορφές Τουρισμού- Η περίπτωση της Πάτρας».

Θα το αναπτύξει ο κύριος Χρήστος Πετρέας, ο οποίος θα αναφερθεί σε διεθνή παραδείγματα και πρακτικές για την εκμετάλλευση του «τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων» (εναλλακτικές ή θεματικές μορφές τουρισμού) και στις προοπτικές και δυνατότητες της περιοχής της Πάτρας, με προτάσεις σχετικές κυρίως με θέματα πολιτιστικού τουρισμού, προσκυνηματικών περιηγήσεων, τουρισμού γιώτινγκ και κρουαζιέρας, αθλητικού τουρισμού αναψυχής και πολιτιστικών δρώμενων, που συνδυάζονται με τοπικά χαρακτηριστικά.

Ο κύριος  Χρήστος Πετρέας είναι οικονομολόγος- εμπειρογνώμων- ερευνητής-σύμβουλος σε θέματα περιφερειακής και τουριστικής ανάπτυξης,  μάρκετινγκ, και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με υπέρ 25-ετή εμπειρία στην Ελλάδα και σε ξένες χώρες (Βαλκάνια, Ευρώπη, ΗΠΑ, Αφρική, Μεσόγειο). Ειδικεύεται σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης τουρισμού, προβολής (marketing) προορισμών και ειδικών μορφών τουρισμού.  Είναι Συνεργάτης - Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου ΙΔΕΑΔ, και άλλων επιστημονικών Ελληνικών και ξένων οργανώσεων. Έχει εκτεταμένο συγγραφικό και αρθρογραφικό έργο από το 1988 (συνολικά περισσότερα από 100 συγγραφικά έργα σε βιβλία, επιστημονικές εργασίες, έρευνες, άρθρα).

Η εκδήλωση των εγκαινίων της Έκθεσης θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς και τοποθετήσεις εκπροσώπων  των αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και τουριστικών Φορέων".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις