Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός το Μ. Σάββατο - Από την Πάτρα θα μεταβεί και φέτος ο π. Ερμόλαος Μασσαράς

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Α...

Στις 21.15 το βράδυ η Υποδοχή του Αγίου Αναστάσιμου Φωτός στο Επισκοπείο πίσω από το ναό του Αγ. Ανδρέου

Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει και φέτος δεκτό το Άγιο Φως, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στα Σπάτα Αττικής, η άφιξη του οποίου θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016, από τα Ιεροσόλυμα και τον Πανάγιο Τάφο.

Θα ακολουθήσει όπως αναφέρει ανάρτηση του cnn.gr, ένας «αγώνας δρόμου», προκειμένου το Άγιο Φως να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε να το πάρουν οι πιστοί κατά την λειτουργία της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί αεροπορικώς σε 17 προορισμούς, με αεροσκάφη που θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, τα οποία θα κατευθυνθούν σε τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, έναν προς Αιγαίο, έναν προς Ιόνιο πέλαγος και έναν προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από την Aegean και την Οlympic Air, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των συγκεκριμένων προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως τις 22:20, σύμφωνα με την ανάρτηση του cnn.gr. Σημειώνεται ότι στην υπόλοιπη χώρα το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες πτήσεις.

H άφιξη του Αγίου Φωτός υπολογίζεται στις 6 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Στην Πάτρα η υποδοχή του Αγίου Ανέσπερου Φωτός είναι προγραμματισμένη για τις 21.15, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου δίπλα από το Επισκοπείο Πατρών. Η υποδοχή θα είναι λαμπρή και θα γίνει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθο και τον Ιερό Κλήρο της περιοχής και πιστούς.

Το Πανάγιο Φως, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα παραλάβει στην Αθήνα, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεώς Πατρών με επικεφαλής τον πρωτοπρεσβύτερο και προιστάμενο του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας π. Ερμόλαο Μασσαρά, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια πάντοτε αναλαμβάνει την συγκεκριμένη αποστολή και υπηρεσία της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στιγμή της άφιξης του Αγίου Φωτός είναι ιερή και ιδιαίτερα συγκινητική ενώ όλοι μαζί ιερείς και πιστοί ψάλλουν κατά την άφιξη του τον ύμνο «Φως ιλαρό».

*Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος όπως είπε και δημόσια, παρακαλεί τους ευσεβείς χριστιανούς της περιοχής της Πάτρας να συμμετάσχουν και να δώσουν το παρών στην ωραία αυτή τελετή όπως και στον Εσπερινό της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα στις 6 το απόγευμα στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου.

Επίσης παρακαλεί τους πιστούς να μείνουν και να παρακολουθήσουν ολόκληρη την λαμπρή Αναστάσιμη Θεία λειτουργία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και να μην φεύγουν όπως κάνουν πολλοί, μετά το «Χριστός Ανέστη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις