Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το 1ο μαθητικό φεστιβάλ των μαθητικών οργανώσεων της ΚΝΕ - ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ...

Στη Νότια Πάτρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το 1ο μαθητικό φεστιβάλ που οργανώνουν για φέτος οι μαθητικές οργανώσεις. Εκατοντάδες μαθητές αλλά και κάτοικοι της γύρω περιοχής, αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ που για πρώτη φορά έγινε στην περιοχή της Νότιας Πάτρας.

Ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στα σχολεία έδωσαν την μάχη για την καλή προετοιμασία του, το προπαγάνδισαν στο σχολείο, σκέφτηκαν μορφές και τρόπους για να προβάλλουν το σύνθημα του μαθητικού φεστιβάλ στο χώρο. Φτιάχτηκαν βίντεο για το προσφυγικό από μαθητές του ΓΕΛ Βραχνείκων, βίντεο για τον πόλεμο από μαθητές του 2ου Νυχτερινύ Γυμνασίου, κολλάζ με έργα τέχνης ενάντια στον φασισμό από μαθητές του 12ου Γυμνασίου κ.ά.

Ξεχωριστός σταθμός στο δρόμο προς τα Μαθητικά φεστιβάλ αποτέλεσε και τα τουρνουά ποδοσφαίρου που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17/4, με τη συμμετοχή δεκάδων ομάδων από Γυμνάσια, ΓΕΛ, και ΕΠΑΛ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα με αθλητικές δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ping-pong).

Στη συνέχεια ακολούθησε μικρη συναυλία από το μουσικό σχήμα του πολιτιστικού συλλόγου Αγυιάς, επίδειξη παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχόρων, επίδειξη parkour από  μαθητή του 9ου Γυμνασίου.

Τον χαιρετισμό απηύθυνε ο Αλέξανδρος Σπηλιωτόπουλος, μαθητής του Γυμνασίου Δεμενίκων, ο οποίος τόνισε ότι «το Φεστιβάλ στήθηκε από μαθητές, μέλη και φίλους της ΚΝΕ και αποτελεί συνέχεια της δράσης που ανέπτυξε η Οργάνωση το προηγούμενο διάστημα μέσα κι έξω από τα σχολεία.» Κάλεσε τους υπόλοιπους μαθητές που κινητοποιήθηκαν, προβληματίζονται , θέλουν να αλλάξουν το σχολείο και την κοινωνία, να σκεφτούν έξω από τα ορια αυτού του συστήματος, και να σκεφτούν το πως θα αλλάξει αυτός ο κόσμος, το πώς θα έχουμε το σχολείο που μας αξίζει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του θεατρικού «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι...», του Μ. Μπρεχτ, όπου «έδωσε την πάσα» σε συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις, και ιδιαίτερα το προσφυγικό, το πώς αυτές τις παρουσιάζουν στα σχολεία. Οι μαθητες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους.

Το πρόγραμμα έκλεισε με μαθητικά σχήματα από το 3ο ΓΕΛ και το 10ο Γυμν – 4ο ΓΕΛ.

Παράλληλα, στο χώρο υπήρχε χώρος για γκράφιτι και βιβλιοπωλείο της ΣΕ.

Στο τέλος των εκδηλώσεων οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο σταθμό των Μαθητικών Φεστιβάλ στην Πάτρα, στις 23/4, στο χώρο του 11ου Δημοτικού στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις