Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιφερειάρχης Εκπαίδευσης: Δεν κινδυνεύουν με "λουκέτο" τα Νηπιαγωγεία της Αχαΐας

Περιφερειάρχης Εκπαίδευσης: Δεν κινδυνεύ...

Διαβεβαιώσεις από τον Κώστα Γιαννόπουλο

Στη διαβεβαίωση ότι κανένα από τα Νηπιαγωγεία της Αχαΐας δεν κινδυνεύει να κλείσει λόγω των αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση στον αριθμό των παιδιών που δικαιολογούν τη λειτουργία ενός Νηπιαγωγείου, παρείχε με δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος.

«Όντως υπάρχει μια ρύθμιση το τελευταίο διάστημα που μας γνωστοποιήθηκε, η οποία μιλά για αύξηση του αριθμού νηπίων, προκείμενου να ιδρυθεί τμήμα νηπίων. Υπάρχει μια διάκριση ανάμεσα στα περιφερειακά νηπιαγωγεία και αυτά του αστικού ιστού. Εδώ υπάρχει ένα ερώτημα που χρήζει διευκρίνησης. Ποια θεωρούνται περιφερειακά νηπιαγωγεία; Για παράδειγμα στα Καλάβρυτα, τι θεωρείται το νηπιαγωγείο, περιφερειακό ή αστικό;», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι το όριο για τα περιφερειακά νηπιαγωγεία ήταν και παραμένει στους πέντε μαθητές, ενώ στα αστικά ήταν εφτά και αυξήθηκε στους 14 μαθητές.

Ο κ. Γιαννόπουλος ωστόσο ξεκαθάρισε: «Ζήτησα ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αχαΐας και με διαβεβαίωσαν ότι στην Αχαΐα, δεν έχουμε κανένα νηπιαγωγείο του αστικού ιστού, που να έχει κάτω από 14 μαθητές. Θα βάλω κι έναν προβληματισμό. Αν ένα νηπιαγωγείο έχει 40 ή 50 μαθητές και το διπλανό έχει  12 μαθητές, μπορούν να σωθούν και τα δύο. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε το ένα να υπερλειτουργεί, ούτε το άλλο να υπολειτουργεί. Μπορούν να μεταφερθούν 2, 5, 10 νήπια από το ένα νηπιαγωγείο στο άλλο, αρκεί να είναι όμορα. Στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχει αυτή η περίπτωση που σας περιέγραψα για δύο σχολεία».

Παράλληλα, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο Περιφερειάρχης Εκπαίδευσης υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να μπει σε λογικές "λογιστικής αποτύπωσης" και να προκρίνει τα έξοδα και τους πόρους αλλά την ορθολογικοποίηση του προσωπικού.

«Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δουλεύουν με πάρα πολλά παιδιά και άλλοι με λίγα. Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι, να λειτουργούν κάτω από τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όλα τα σχολεία. Τα πράγματα στην εκπαίδευση θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε μόνο όταν υπάρχει καλή διάθεση και πρόθεση απ’ όλους μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις