Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το "δόντι" πάει Φιλοποίμενος και κάνει focus στην Πάτρα της σκέψης, της έκφρασης και της δημιουργίας- Σήμερα τα εγκαίνια του θεματικού βιβλιοπωλείου

Το "δόντι" πάει Φιλοποίμενος κ...

Στην είσοδο του Μεγάρου Πραπόπουλου στην οδό Φιλοποίμενος 36-42

Ένα νέο βιβλιοπωλείο με άρωμα Αχαϊας και εξαιρετική αισθητική αντίληψη, μας περιμένει στην είσοδο του Μεγάρου Πραπόπουλου στην οδό Φιλοποίμενος 36-42 στην Πάτρα για να δούμε το βιβλίο με άλλο ...μάτι. Είναι το βιβλιοπωλείο «το δόντι», των γνωστών και ομωνύμων εκδόσεων, το οποίο έρχεται να βάλει τη σφραγίδα του στην πόλη και τους δημιουργούς της, αλλά και να ανοίξει ένα παράθυρο  στο ...σπίτι των γραμμάτων, στην καρδιά της Πάτρας, φιλοδοξώντας να γίνει αγαπημένο στέκι.

Μετά από την συνεργασία του με τις Αχαϊκές εκδόσεις και το γνωστό βιβλιοπωλείο 38 μοίρες και 14 λεπτά, ο Ανδρέας Τσιλίρας «παντρεύει» τις εκδόσεις με ένα θεματικό βιβλιοπωλείο και κάνει το «δόντι» ακόμη πιο δυνατό, παρουσιάζοντας σ ένα φιλόξενο και λειτουργικό χώρο όλες τις προτάσεις των πατρινών δημιουργών, από παιδικά βιβλία, έως μυθιστορήματα κα λευκώματα, ενώ  θα υπάρχουν προτεινόμενοι τίτλοι από όλους τους εκδοτικούς οίκους, με δυνατότητα παραγγελίας και αυθημερόν παράδοσης.

Και παράλληλα, στο «δόντι» της Φιλοποίμενος, θα μπορείτε να βρείτε δίσκους βινυλίου και συλλεκτικά αντικείμενα για όσους αρέσκονται στα... σπάνια, προσφορές και μια βιβλιοθήκη αφιερωμένη στο σινεμά.

Το «δόντι» εγκαινιάζεται το Σάββατο 16 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι μετά μουσικής, με τον Κώστα Τσαρούχη στο κοντραμπάσο και τον Κώστα Νικολόπουλο στο ακορντεόν.

Ο Ανδρέας Τσιλίρας και οι συνεργάτες του, μας περιμένουν να μας ξεναγήσουν στο νέο τους χώρο, στον οποίο θα φιλοξενούν όλες τις δημιουργικές φωνές της πόλης.

Βιβλία, μουσικές έργα τέχνης, παιδικά παιχνίδια, φιγούρες καραγκιόζη, όλα με σημείο αναφοράς την Πάτρα, σε ένα δρόμο, από τον οποίο περνάει σχεδόν καθημερινά... όλη η Πάτρα.

Το "δόντι", το οποίο έκανε την πρώτη του έκδοση ως περιοδικό το 1998 και εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο το 2004, κάνει τώρα ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας focus στην Πάτρα της σκέψης, της έκφρασης και της δημιουργίας.

Όλες οι δραστηριότητες του ομώνυμου εκδοτικού οίκου,  συγκεντρωμένες σε ένα φιλόξενο χώρο. Όλα με σημείο αναφοράς την Πάτρα!

Στο "δόντι" θα βρείτε:

- Μια βιβλιοθήκη αφιερωμένη στο σινεμά σε συνεργασία με τα Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

- Επιλεγμένους δίσκους βινυλίου 33 και 45 στροφών

- Συλλεκτικά αντικείμενα, βιβλία, περιοδικά και αφίσες

- Τα βιβλία των εκδόσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και μια βιβλιοθήκη για τη Λευκάδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λευκαδίων Πάτρας

- Έργα τέχνης με την επιμέλεια της γκαλερί Cube

 

Κι επειδή στο «δόντι» πιστεύουν ότι όλα ξεκινούν από τα παιδιά, στο χώρο του βιβλιοπωλείου προετοιμάζεται ήδη μια παιδική γωνιά, ενώ θα διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σχετικές παρουσιάσεις και εργαστήρια.

Επιπλέον προσφέρεται σε εκπαιδευτικούς και σχολεία υποστήριξη (έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, επαφή με συγγραφείς και ιστορικούς, ξεναγήσεις κ.ά.) για την υλοποίηση προγραμμάτων τοπικής ιστορίας εντός και εκτός των σχολικών αιθουσών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight