Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Κόρινθο διανυκτέρευσαν οι οδοιπόροι της πορείας για την ανεργία - Σήμερα συνέχισαν προς Αγ. Θεοδώρους -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στην Κόρινθο διανυκτέρευσαν οι οδοιπόροι...

Ο Δήμαρχος Πατρέων και οι συμμετέχοντες στην πορεία πέρασαν κ από εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής Κορίνθου

Στην Κόρινθο έφτασαν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, οι οδοιπόροι στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία όπου και πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση υποδοχής των οδοιπόρων.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορινθίων «Η Τερψιχόρη» και τραγούδια από το συγκρότημα «Τα Χάλκινα Κορίνθου» και την «Ρεμπέτικη Παρέα».

Νωρίτερα όπως αναφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ του red-corinthia.blogspot.gr (απ' όπου οι τελευταίες 4 φωτό), έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστα Κατεμή, τη Φρόσω Τσαρμπού από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου, τον Ηλία Τσολακίδη εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Γ. Τριπικέλη πρόεδρο της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και του Κοινωνικού Ιατρείου.

Στην μαζική συγκέντρωση μίλησε και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Οι οδοιπόροι διανυκτέρευσαν στην Κόρινθο ολοκληρώνοντας έτσι την 4η ημέρα της μεγάλης πορείας κατά της ανεργίας που έχει προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον και θαυμασμό.

Σήμερα Πέμπτη 7/4 οι συμμετέχοντες στην πορεία συνέχισαν το ταξίδι τους περνώντας τον Ισθμό της Κορίνθου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Δήμου Πατρέων, στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου πραγματοποιήθηκε σύντομη εκδήλωση. Την πορεία υποδέχθηκαν και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Περαχώρας – Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ενώ στο σημείο, λίγο αργότερα διαβάστηκαν στους διαδηλωτές, και ψηφίσματα συμπαράστασης που εστάλησαν από την ελληνική κοινότητα της Στοκχόλμης Σουηδίας και από Συνδικάτο Εργαζομένων  της Ινδίας.

Με πανό και παρατεταμένα χειροκροτήματα, υποδέχθηκαν στα Ίσθμια τους διαδηλωτές, εργαζόμενοι του εργοστασίου επεξεργασίας ξύλου "Μουρίκης ΑΕ" ενώ εκπρόσωπος του Σωματείου έκανε σύντομο χαιρετισμό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη όλων των εργατών του εργοστασίου στον αγώνα κατά της ανεργίας.

Αμέσως μετά, την πορεία υποδέχθηκε και ο Αγροτοκτηνοτροφικός  Σύλλογος Αργολίδας, μέλη του οποίου προσέφεραν πορτοκάλια στους οδοιπόρους. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου τους, Νίκος Αγγέλου, δήλωσε «είμαστε μαζί σας, ο αγώνας σας είναι συγκινητικός». Την ίδια στιγμή οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα «εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός καθώς και τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Κορινθίων και Περάματος – Λουτρακίου πορεύτηκαν μαζί με την πορεία αγώνα, από την Κόρινθο έως τον Ισθμό.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από το εργοστάσιο Landis & Gyr ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης είχε συνάντηση με εργαζόμενους που υποδέχθηκαν τους οδοιπόρους με πανό και χειροκροτήματα.

Ακόμα ο κ. Πελετίδης μίλησε και με τους εργαζόμενους της Motor Oil Hellas - Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ.

Nα θυμίσουμε πως η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου του Α' στην Πάτρα στις 9.30 το πρωί της περασμένης Κυριακής και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα με μεγάλη συναυλία στις 18.00.

Περισσότερες φωτό και στοιχεία στο ρεπορτάζ του red-korinthia.blogspot.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις