Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Tην Κυριακή του Θωμά 8 Μαΐου το 36ο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού

Αχαΐα: Tην Κυριακή του Θωμά 8 Μαΐου το 3...

Από το Διακοπτό θ' αναχωρούν λεωφορεία για την Ζαχλωρού

Για την Κυριακή του Θωμά 8 Μαΐου 2016 προγραμματίζεται μία από τις πιο ωραίες και γνωστές πεζοπορίες, αυτή του ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς Φαραγγιού του ποταμού Βουραικού.

Το 36ο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού διοργανώνεται από το Σύλλογο Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων ενώ είναι πολλοί οι φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν την πρωτοβουλία όπως η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, η Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας και η Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού.

Το πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού προσελκύει κάθε χρόνο πεζοπόρους από όλη τη χώρα, που δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού σιδηρόδρομου ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό, συνολικής απόστασης 22 χιλιομέτρων.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της φύσης μπορούν εκτός από το να ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, να μετακινηθούν από το Διακοπτό στον σταθμό της Ζαχλωρού, κάτω από την ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, με λεωφορεία που θα κάνουν δρομολόγια για το σκοπό αυτό. Από εκεί θα μπορούν να κατηφορίσουν μέσα στο Φαράγγι, απολαμβάνοντας τη σπάνια και ωραία αυτή διαδρομή, φτάνοντας πίσω στο Διακοπτό, όπου και θα ολοκληρωθεί η κατάβαση - πεζοπορία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μοναδική αυτή διαδρομή που σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων για τα «120 Χρόνια Οδοντωτού», αποτελεί μέρος της διαδρομής που ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4, ξεκινώντας από το Γιβραλτάρ, φτάνει περπατώντας στο Γύθειο και συνεχίζει στην Κρήτη.

Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων - Δρομολόγια

Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού: κα Όλγα Κοροσιέτη, τηλ. 26913-60700

Δρομολόγια λεωφορείων: 06.45 - 08.15 - 09.45

Τιμή εισιτηρίου: 3,00 ευρώ το άτομο, που καταβάλλεται στον οδηγό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις