Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Ηπειρώτες της Αχαΐας σε ένα βιβλίο από τις εκδόσεις «Πικραμένος»

Οι Ηπειρώτες της Αχαΐας σε ένα βιβλίο απ...

Μαζική η προσέλευση στην παρουσίαση χθες.

Το βιβλίο του με τίτλο " Στ’ Αχνάρια του Ηπειρώτη της Αχαΐας" που κτκλοφορεί από τις εκδόσεις ¨Πικραμένος" παρουσίασε χθές ο Μανόλης Μαγκλάρας, πρωην πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Περίτρανη απόδειξη για τη δυναμική του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και την αφοσίωση των Ηπειρωτών στον τόπο της καταγωγής τους ήταν η προσέλευση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 4 Απριλίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Αστήρ, για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Μαγκλάρα, Στ’ Αχνάρια του Ηπειρώτη της Αχαΐας, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πικραμένος».

Περίτρανη επιβεβαίωση και για το περιεχόμενο του βιβλίου του Μανόλη Μαγκλάρα, που πραγματεύεται αυτό το πολυσήμαντο χρονικό επί αχαϊκού εδάφους: την αποδημική περιπέτεια του ηπειρώτικου στοιχείου, που από τις παραμονές της Απελευθέρωσης από τους Τούρκους έως τις μέρες μας έχει διαγράψει μια λαμπρή διαδρομή στο κοινωνικό και οικονομικό στερέωμα της πόλης μας κι έχει προσφέρει τα μέγιστα στην αστική της ανάπτυξη.

Για το βιβλίο μίλησαν οι ιστορικοί ερευνητές της Πάτρας Χρήστος Μούλιας (δικηγόρος-συγγραφέας) και Γιώτα Καΐκα-Μαντανίκα (φιλόλογος-συγγραφέας), ενώ για το έργο του συγγραφέα, ο φιλόλογος Γρηγόρης Γιαννάκης. Ο ίδιος ο συγγραφέας ξεναγώντας το ακροατήριο τόσο στα περιεχόμενα του βιβλίου του, όσο και στην ίδια την πόλη (σε γειτονιές και κτήρια όπου έχουν αφήσει έντονη τη σφραγίδα τους τα μέλη της ηπειρώτικης παροικίας), έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην ιστορία του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.  Αποσπάσματα ανέγνωσε η Ελένη Θωμά, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος του «IONIAN TV» Νίκος Γιαπρακάς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Τσίρης, ενώ την εκδήλωση άνοιξαν η Χορωδία, το Πολυφωνικό και το Οργανικό Μουσικό Σχήμα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις