Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κλίμα σύμπνοιας στην κοπή πίτας του εμπορικού συλλόγου

Ηλεία: Κλίμα σύμπνοιας στην κοπή πίτας τ...

Όλες οι πλευρές ζήτησαν ομόνοια και σύμπλευση

Οι μακροσκελείς τοποθετήσεις κυρίως του βουλευτή Κώστα Τζαβάρα και του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, αλλά και οι πιο περιορισμένες των αντιπεριφερειαρχών Ηλείας κ. Γεωργιόπουλου και Αριστειδόπουλου, είχαν ένα στόχο στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων. Να καταδείξουν την αναγκαιότητα του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας όλων των φορέων του νομού για διεκδικήσεις που θα φέρουν ανάπτυξη. Αυτό τέθηκε με εύγλωττους τρόπους από τους φορείς που χαιρέτισαν στην εκδήλωση, που θα μπορούσε να έχει βγάλει ως είδηση την ύπαρξη τάσης ομόνοιας όλων των πλευρών για το κοινό καλό…

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος που ξεκίνησε πρώτος τους χαιρετισμούς, χαρακτήρισε ορόσημο τη χρονιά που έφυγε για την ελληνική οικονομία και τις πληγές που άφησε πίσω της στην επιχειρηματική δραστηριότητα και κυρίως στο εμπόριο. Αναφέρθηκε στην κατακόρυφη μείωση του τζίρου των εμπόρων και την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, αλλά και στον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων μέσω των τραπεζών.  Μίλησε για την κινητήριο δύναμη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας που πνίγεται μέσα από το γραφειοκρατικό κράτος. Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως η στήριξη δεν υπήρχε ποτέ από το κράτος, ενώ τώρα γίνεται προσπάθεια μέσα από σκληρά μέτρα να σβήσει η μικρομεσαία επιχείρηση. «Σηκώνουμε το βάρος από την αρχή της κρίσης, έχουμε δεχθεί πολλά για να βοηθήσουμε τη χώρα μας, όμως τώρα ουσιαστικά μας ζητούν να φύγουμε από τη χώρα μας. Τώρα όμως θα καταλάβουν την αντίδρασή μας» είπε μεταξύ άλλων. Τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη δύναμη του συλλόγου που με την κατάλληλη οργάνωση μπορεί να έχει αποτέλεσμα. «Το 2016 έχουμε να δώσουμε μεγάλες μάχες για την επιβίωσή μας. Θα τις δώσουμε και φιλοδοξούμε να τις κερδίσουμε» σχολίασε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Θανάσης Σκορδαλής, αναφέρθηκε σε μεγάλα προβλήματα του τόπου κάνοντας αρχή από τα σκουπίδια. Απευθυνόμενος στο δήμαρχο Πύργου, του ζήτησε να βρει το συντομότερο δυνατόν λύση, ενώ του θύμισε πως έχει αφήσει εδώ και δέκα χρόνια το έργο του από την προηγούμενη θητεία του ανολοκλήρωτο, λέγοντας πως η πόλη έμεινε πίσω και χρειάζεται να προχωρήσει. Απευθυνόμενος στον βουλευτή κ. Τζαβάρα μίλησε για το έργο του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, αλλά επισήμανε πως δεν αρκεί μόνο αυτό καθώς ο νομός έχει μείνει πίσω και χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια. Μιλώντας στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργόπουλο, είπε πως η Περιφέρεια έχει εγκαταλείψει την Ηλεία και έθεσε το έργο της οδού Πύργου – Οινόη, όπου έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Τέλος μίλησε για την έλλειψη ομόνοιας και σύμπνοιας στην Ηλεία μεταξύ των πολιτών και των φορέων, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει να πάει ο τόπος μπροστά.

Ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, συμφώνησε στην τελευταία φράση του κ. Σκορδαλή, επισήμανε πως τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με ένα τρόπο, δηλαδή μόνο με αύξηση της εργασίας και της παραγωγής. «Με το να τιμωρούμε αυτούς που παράγουμε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε» είπε απευθυνόμενος στους εμπόρους, σχολιάζοντας τα σκληρά μέτρα του ασφαλιστικού και του φορολογικού. «Ποινικοποιείται η παραγωγή του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος και αν επιμείνουμε θα μπούμε στον φαύλο κύκλο, των περιορισμών, της ύφεσης και της ανεργίας» συμπλήρωσε. Παράλληλα τοποθετήθηκε εκ νέου με αφορμή το σχόλιο για τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, μίλησε για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτό το σκοπό ειδάλλως ως κωδικός θα χανόταν, ενώ στάθηκε και στην σκληρή κριτική που δέχθηκε για αυτή την κίνηση, να διασωθεί μια μοναδική στην Ελλάδα εκκλησία όπως την χαρακτήρισε. Τέλος σχολίασε πως υπάρχει ανάγκη να είναι όλοι μονιασμένοι γιατί στον τόπο μας «βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας»…

Ο κ. Λιατσής στο μακρύ χαιρετισμό του μίλησε για την πόλη του Πύργου, που χαρακτήρισε φιλόξενη, με αρκετά μνημεία που χρειάζονται προβολή και ανάδειξη και τους εμπόρους ως το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Ο κ. Λιατσής αναφερόμενος στο θέμα των σκουπιδιών τόνισε πως μέσα στο 2016 θα τελειώσει το πρόβλημα, καθώς όλα όσα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα είναι προς αυτή την κατεύθυνση, επαναλαμβάνοντας θέσεις του και απόψεις για το θέμα. Ευχήθηκε δε να είναι γερός για όσο χρειαστεί για να μπορέσει να σηκώσει το σταυρό του μαρτυρίου και να φέρει τον κόσμο στα ίσια, όπως χαρακτηριστικά είπε επισημαίνοντας πως δεν έχει καμία άλλη φιλοδοξία. Ακόμα είπε πως θέλει να δει τουρίστες να έρχονται στην πόλη, να εναρμονίζεται με γρήγορο τρόπο στη νέα οικονομική πραγματικότητα η αγορά. Άσκησε κριτική σε δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη που δήλωσε πως δεν χρειάζεται να γίνει άλλα αναδιάρθρωση στους δήμους και τις περιφέρειες της αυτοδιοίκησης και εξέφρασε το όραμά του για συνένωση των δήμων Πύργου και Ολυμπίας με κέντρα τις δύο πόλεις. Μάλιστα πρότεινε να υπάρξει και μετονομασία της πόλης του Πύργου σε Ολυμπία!!! ως αιχμή του δόρατος για την οικονομία της χώρας!!! Επίσης ο κ. Λιατσής άνοιξε το κεφάλαιο «πετρέλαια» λέγοντας στο κοινό του, να είναι προετοιμασμένο για δύσκολα πράγματα. «Έχουμε κάνει συζητήσεις σε ανύποπτο χρόνο για το θέμα με τους παράγοντες της εταιρίας. Θα προτιμήσω να φύγω από το δημαρχείο παρά να απεμπολήσω συμφέροντα που έχουν σχέση με τον τόπο μας και την περιοχή. Είτε μεσοπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα. Θέλω όταν περάσουν τα χρόνια να ακούω ευχές και όχι κατάρες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος θέλησε να αναφερθεί σε τρία θέματα. Πρώτον να απαντήσει σε σχόλιο του κ. Σκορδαλή πως δεν είναι απλά φίλος του Πύργου, αλλά Πυργιώτης. Μιλώντας για το έργο του δρόμου Πύργου – Οινόης σχολίασε πως την εποχή των παχιών αγελάδων δεν υπήρξε μέριμνα για την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και έτσι χάθηκε αυτή η ευκαιρία. Σήμερα δεν είναι επιλέξιμο έργο καθώς δεν συνδέει διευρωπαϊκούς δρόμους και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι κάποιες παρεμβάσεις σε δύσκολο περιβάλλον που απαιτεί επίσης υψηλή χρηματοδότηση, με στόχο την καλή βατότητα. Επίσης είπε πως άμεσα θα ξεκινήσει διαβούλευση στην Περιφέρεια για τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις, με έμφαση στον άξονα Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία. Μια παρέμβαση στον πολιτισμό και τον τουρισμό για την ανάπτυξη. Ο κ. Γεωργιόπουλος έκλεισε λέγοντας πως ο νομός είχε σπουδαίους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, όμως έλειπε το συλλογικό πνεύμα και η ομόνοια με συναίνεση στις διεκδικήσεις. «Στην Ηλεία αλλά ιδιαίτερα στον Πύργο, είμαστε πάντοτε παιχτάρες μα δεν αλλάζαμε μπαλιές» είπε χαρακτηριστικά…

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος περιορίστηκε σε ευχές, λέγοντας πέρα από τα τετριμμένα, πως το 2016 μακάρι να βελτιωθεί η κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία, για μια παραγωγική Ελλάδα. Μιλώντας με ανάλογο παράδειγμα για το θέμα της σύμπνοιας και της συνεργασίας στην Ηλεία αναφέρθηκε στην παραχώρηση του κοινοτικού καταστήματος Βροχίτσας στο Χαμόγελο του Παιδιού. «Είχα υποστεί πολιτική και κοινωνική καθίζηση τότε. Τώρα έχουν καταλάβει την αξία της κίνησης αυτής» σχολίασε ο κ. Αριστειδόπουλος.

ilialive.gr

Για την ιστορία την πίτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ενώ παραβρέθηκαν πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων των παραγωγικών τάξεων του νομού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις