Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Να συνεχιστεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης του τηγανέλαιου, ζητούν οι μαθητές

Πάτρα: Να συνεχιστεί το πρόγραμμα ανακύκ...

Επιστολή από το 15μελές του 10ου Γυμνασίου Πάτρας στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη

Επιστολή στο Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη έστειλαν οι μαθητές του 10ου Γυμνάσιου Πάτρας, ζητώντας την επαναλειτουργία του προγράμματος (της ΑΔΕΠ) μετατροπής του τηγανέλαιου σε βιοντήζελ που σταμάτησε με αποτέλεσμα να μην έχουν που να διαθέσουν το τηγανέλαιο που έχουν μαζέψει στο σχολείο τους.

Στην επιστολή τους οι μαθητές αναφέρουν:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Το σχολείο μας το 10ο Γυμνάσιο Πάτρας που βρίσκεται στα Ζαρουχλέικα, εδώ και 2 χρόνια συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου που υλοποιεί η ΑΔΕΠ. Στα πλαίσια του προγράμματος τα προηγούμενα χρόνια συλλέξαμε πάνω από 150 λίτρα τηγανέλαιο το χρόνο, το οποίο παρέλαβε η ΑΔΕΠ το μετέτρεψε σε βιοντήζελ και μας το επέστρεψε καλύπτοντας έτσι ένα μέρος του πετρελαίου θέρμανσης του σχολείου μας.

Τη φετινή σχολική χρονιά και έχοντας ήδη συγκεντρώσει από πέρυσι και μέχρι τώρα πάνω από 200 λίτρα, απευθυνθήκαμε στην ΑΔΕΠ για να το παραλάβει και μάθαμε ότι το πρόγραμμα σταμάτησε και η μονάδα μετατροπής του τηγανέλαιου σε βιοντήζελ που λειτουργούσε στο Κέντρο Πληροφόρησης Βιομάζας στο Μονοδέντρι έκλεισε και δεν λειτουργεί πλέον. Πέρυσι η Περιβαλλοντική  Ομάδα του σχολείου μας, είχε επισκεφτεί το Κέντρο και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ενδιαφέροντα πράγματα για την κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών από διάφορα υλικά όπως το τηγανέλαιο, η βιομάζα κλπ.

Κύριε Δήμαρχε

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να κάνετε ότι χρειαστεί προκειμένου να ξαναλειτουργήσει η παραπάνω μονάδα, έτσι ώστε το δικό μας αλλά και πολλά άλλα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα να μετατρέπουν το «άχρηστο» τηγανέλαιο σε χρήσιμο βιοντήζελ και να βάζουν έτσι ένα μικρό λιθαράκι  στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, αφού μεγάλη ποσότητα τηγανέλαιου καταλήγει εκεί φράζοντας τους σωλήνες.

Σε περίπτωση που καθυστερήσει η λειτουργία της μονάδας στο Μονοδέντρι, θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε για τις δυνατότητες διάθεσης του τηγανέλαιου που έχουμε ήδη συγκεντρώσει σε άλλον φορέα ή ιδιώτη.

Με εκτίμηση

Για το 15μελές μαθητικό συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πετρόπουλος Δημήτρης            Φραντζής Αλέξης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις