Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών προς Δρίτσα για το θαλάσσιο μέτωπο

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών προς Δρίτσα ...

Αιχμές προς τον Υπουργό

Eπιστολή προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, απέστειλε η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, επισημαίνοντας ότι απορρίπτουν το σχέδιό του για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρουν:

«Κύριε Υπουργέ

Οι υπογράφοντες, εκπροσωπούμε την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, κίνηση η οποία συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2011. Θα σας παρουσιάσουμε πολύ συνοπτικά την δραστηριότητα μας αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια.

Ο σκοπός της συγκρότησης μας ήταν η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη μας και στον Δήμο Πατρέων

1. Πραγματοποιήσαμε επανειλημμένες συσκέψεις με τους φορείς της πόλης. Επιστημονικούς, επαγγελματικούς, εκπολιτιστικούς, επιμελητήρια, δευτεροβάθμιες εργατικές και επαγγελματοβιοτεχνικές οργανώσεις. Όλοι αυτοί οι φορείς, υποστηρίζουν σήμερα με θέρμη την απόδοση του θαλασσίου Μετώπου.

2. Συγκεντρώσαμε πάνω από σαράντα χιλιάδες υπογραφές συνδημοτών μας, τις οποίες υποβάλλαμε στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

3. Οργανώσαμε τον Μάιο του 2011 δύο τεράστια συλλαλητήρια στον μόλο της Αγίου Νικολάου, (το ένα υπό καταρρακτώδη βροχή).

4. Υποστηρίξαμε το αίτημα μας, με επιστημονική τεκμηρίωση, σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

5. Μετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που προκάλεσε ο Δήμος Πατρέων, μεταξύ αυτών και στην συμβολική κοπή μέρους των κιγκλιδωμάτων της περίφραξης του παλιού λιμανιού.

6. Μετείχαμε, δύο μέρες μετά από αυτό, στην αντιπροσωπεία που έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και επίσης από τον τότε Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεωργιάδη.

Από τις δύο παραπάνω συσκέψεις, προέκυψαν:

Πρώτον. Απόφαση του δικού σας Υπουργείου, ότι συναινεί στην παραχώρηση, (Είχε προηγηθεί, τον Ιούνιο του 2011, απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠΑ) και δεύτερον, η γνωστή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την Προσωρινή Παραχώρηση, με γραπτή εντολή προς το ΤΑΙΠΕΔ, να εξαιρεθεί από αυτό η προς παραχώρηση έκταση.

Η Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης, υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2012. Σημειώστε, ότι ο κ. Βενιζέλος μας υποσχέθηκε ότι εντός τριμήνου η Προσωρινή Παραχώρηση θα γινόταν Οριστική.

Στο διάστημα που ακολούθησε και εν όψει των εκλογών του 2012, αποστείλαμε σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων ενημερωτικές επιστολές, ζητώντας την παρέμβαση τους για να γίνει η μετατροπή της προσωρινής Παραχώρησης σε Οριστική Παραχώρηση. Τέτοια επιστολή μας, βρίσκεται και στο γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Το 2014, συναντήσαμε τον κ. Τσίπρα, τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον ενημερώσαμε αναλυτικά, παρουσία των Βουλευτών Αχαΐας. Συμφωνήθηκε, οι Βουλευτές Αχαΐας να καταθέσουν νομοθετική τροπολογία στην Βουλή, πράγμα που έκαναν λίγο διάστημα μετά.

Κύριε Υπουργέ

Γνωρίζετε αυτά που είπε ο κ. Πρόεδρος τρείς μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, εδώ στην Πάτρα. Τα επανέλαβε και πριν τις πρόσφατες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Και στις δύο περιπτώσεις, ήταν κατηγορηματικός για άμεση και Οριστική Παραχώρηση του Θαλασσίου Μετώπου.

Φαίνεται, ότι ο κ. Πρωθυπουργός, δεν γνώριζε το δικό σας «Σχέδιο Διαβούλευσης».

Αυτό το σχέδιο κύριε Υπουργέ, το απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Δεν χρειάζεται κύριε Υπουργέ, καμιά διαβούλευση. Η πόλη μας διαβουλεύεται για το θέμα αυτό σαράντα χρόνια!

Μάλιστα η χωροθέτηση και κατασκευή Νέου Λιμανιού, έγινε ακριβώς για να γίνει η απόδοση του κεντρικού Θαλασσίου Μετώπου στην πόλη και τον Δήμο Πατρέων.

Δεν θα σας απαντήσουμε, στα όσα επί μέρους διαλαμβάνει το σχέδιο σας. Θα αναφέρουμε το κύριο:

Με το σχέδιο αυτό, επιχειρείτε να καταργήσετε, μάλιστα μονομερώς, την Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης. Επιχειρείτε να κλέψετε το κεκτημένο του Δήμου, να μας φέρετε πίσω στο 2011. Δεν πρόκειται κανένας στην πόλη μας να συναινέσει σε αυτό.

Βεβαίως, δεν συμφωνούμε μαζί σας, στην δαιδαλώδη και χωρίς τέλος, δήθεν νομική προετοιμασία. Άλλωστε, όλη η νομική προετοιμασία, έχει πραγματοποιηθεί και υπάρχει στο Υπουργείο Οικονομικών. Την έκαναν οι Νομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, με τις αντίστοιχες του δικού σας Υπουργείου και την συμμετοχή των Νομικών Υπηρεσιών του ΟΛΠΑ και του Δήμου Πατρέων.

Κύριε Υπουργέ

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε, πιστεύουμε ότι το ίδιο αντιλαμβάνεσθε και εσείς, είναι, ότι η λύση του προβλήματος μας, απαιτεί πολιτική βούληση και μάλιστα ισχυρή. Την έχετε; Την έχει η Κυβέρνηση σας και ο Πρωθυπουργός;

Αν ναι, τότε μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα σε λίγες εβδομάδες. Μπορούσατε να το έχετε λύσει ήδη.

Όλα τα υπόλοιπα που επικαλείστε, αφορούν την δική σας αδυναμία να σηκώσετε ανάστημα στους δανειστές, στο ΤΑΙΠΕΔ, στην υποθήκευση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η προσπάθεια σας, να καταργήσετε την Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης, από εμάς ερμηνεύεται σαν ευθεία υποχώρηση σας, όχι μόνο από εξαγγελίες σας του παρελθόντος, αλλά και υποχώρηση σας στην βουλιμία των μεγάλων συμφερόντων. Η δική σας παρέμβαση, όπως αποτυπώνεται στο «σχέδιο διαβούλευσης», είναι χειρότερη από αντίστοιχες προσπάθειες προηγούμενων Κυβερνήσεων.

Κύριε Υπουργέ, διαψεύστε μας. Θα είμαστε ευτυχείς. Εννοείται ότι όχι μόνο είμαστε στην διάθεση σας να σας ενημερώσουμε δια ζώσης, αλλά σας το ζητάμε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημήτρης Αϊβαλής

Δημήτρης Αλεξίου

Γιάννης Πανταζόπουλος

Χρήστος Πατούχας

Νικόλαος Τζανάκος»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις