Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις αθλητικές εκδηλώσεις του 32ου Δημοτικού ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Στις αθλητικές εκδηλώσεις του 32ου Δημοτ...

Παραβρέθηκε με αφορμή τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στις εκδηλώσεις του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2015, παραβρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενή παραχώρηση του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πατρών και την συνεργασία μεταξύ της Διευθύντριας του 32ου Δημ. Σχολείου κας Μαρίζας Πλιάκα και του κ. Αλέξανδρου Πολυδωρόπουλου καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πατρών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και  οι διακεκριμένοι αθλητές της καλαθοσφαίρισης κ. Νίκος Αργυρόπουλος, κ. Ντάρελ Ντάνκαν και κ. Άγγελος Τσάμης.

Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν όλες τις ενδοσχολικές δράσεις που είχαν ήδη  προετοιμάσει στο πλαίσιο υλοποίησης της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αγαπημένους τους αθλητές και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες μαζί τους. Μιλώντας και οι τρεις αθλητές στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου υπογράμμισαν την σημασία που έχει η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό αφού αυτός αποτελεί ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση, εξασφάλιση σωματικής, πνευματικής  και ψυχικής υγείας ενώ ο Ντάρελ Ντάνκαν κέρδισε το μεγάλο χειροκρότημα μαθητών και εκπαιδευτικών όντας ο ίδιος αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ψυχολογίας της χώρας του και ταυτόχρονα επαγγελματίας αθλητής υψηλών επιδόσεων, παραπέμποντας τους μαθητές να δώσουν την ίδια βαρύτητα στην εξάσκηση τόσο του σώματος όσο και του πνεύματός τους.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το εξαίρετο έργο εκπαιδευτικών και μαθητών τόσο του συγκεκριμένου σχολείου όσο και όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας που στο σύνολό τους υλοποίησαν αξιόλογες δράσεις στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: "Σήμερα είναι μία γιορτή. Μία γιορτή για τον σχολικό αθλητισμό. Ο αθλητισμός μας διδάσκει να υπακούμε στους κανόνες για το καλό της ομάδας, να σεβόμαστε τα δικαιώματα των άλλων, να μαθαίνουμε να ανταγωνιζόμαστε σε υγιείς συνθήκες, να αγωνιζόμαστε ακόμη και όταν οι συνθήκες γύρω μας είναι αντίξοες, να μαθαίνουμε πως η ήττα είναι κάτι αμελητέο και να μαχόμαστε για αυτό που πιστεύουμε διαμορφώνοντας εμείς τις συνθήκες και εξακολουθώντας να δίνουμε μάχες για τους στόχους μας μέχρι να έρθει η νίκη.  Συγχαρητήρια σε όλους για την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης, είναι σημαντικό η εκπαίδευση να στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών μας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις