Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σύσκεψη για τα κενά στα σχολεία αύριο στο Δημαρχείο

Πάτρα: Σύσκεψη για τα κενά στα σχολεία α...

Στις 11 το πρωί

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων,  προχωρά σε σύσκεψη με τους φορείς της εκπαίδευσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, με αντικείμενο την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Α/βαθμια και Β/βαθμια Εκπαίδευση της περιοχής και γενικότερα στο χώρο της Παιδείας, αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο.

Η κατάσταση μέχρι σήμερα, με βάση την επιστολή – πρόσκληση του Αντιδημάρχου Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλου προς αρμόδιους φορείς της πόλης, διαμορφώνεται ως εξής:

 

  • Την ώρα που η ανεργία στο χώρο των εκπαιδευτικών αφήνει νέους ανθρώπους έξω από το επιστημονικό τους αντικείμενο, τα κενά στα σχολεία είναι εκατοντάδες.
  • Ταυτόχρονα καταγράφεται μείωση της οικονομικής επιχορήγησης των δημόσιων σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ποσοστό πάνω από 60% το χρονικό διάστημα 2009 – 2014, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο κενό οι λειτουργικές ανάγκες και οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης  των κτιρίων. Ακόμα και στις αποδοχές των σχολικών καθαριστριών γίνεται περικοπή 10%.
  • Την ίδια στιγμή φορτώνονται οι γονείς των μαθητών όλο και περισσότερα βάρη, αφού απουσιάζει εντελώς και η στοιχειώδη δημόσια μέριμνα και φροντίδα στην μετακίνηση των μαθητών, στα δωρεάν βιβλία, αλλά και στη σίτισή τους.

 

 

Σε αυτές τις συνθήκες είναι πιο αναγκαία από ποτέ η αναζήτηση  κοινού πλαισίου βηματισμού και διεκδίκησης των φορέων της Εκπαίδευσης, των Σωματείων των εργαζομένων και των Συλλόγων γονέων με στόχο την άμεση ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων, στο ευαίσθητο τομέα της Εκπαίδευσης.

Η σύσκεψη απευθύνεται και αφορά όλους τους φορείς της πόλης μας, που ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην παραπάνω κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυτ. Ελλάδα:Παραμένουν τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία - Μέσα στην εβδομάδα οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις