Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Γιουρόπα Λιγκ: Ανάλυση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Ανάλυση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Το προφίλ των Ντόρτμουντ, Κρασνοντάρ και Καμπάλα

Ο ΠΑΟΚ που προέρχεται από άνετη πρόκριση επί της Μπρόντμπι καλείται να αντιμετωπίσει το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, την Ντόρτμουντ του Τόμας Τούχελ και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, τη ρωσική Κράσνονταρ και την ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, Καμπάλα.

Ντόρτμουντ

Χωρίς την εμβληματική παρουσία του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο, αλλά πάντα ισχυρή. Σημαντικότερη παρουσία, αυτή του διεθνούς Έλληνα αμυντικού, Σωκράτη Παπασταθόπουλου.  Χούμελς, Σμέλτσερ, Μχιταριάν, Καγκάουα, Ρόις και Ομπαμεγιάνγκ, αποτελούν τον κορμό της ομάδας από τη Βεστφαλία. Στον πάγκο, ο Τόμας Τούχελ.

Απέκλεισε την Βόλφσμπέργκερ από την Αυστρία και την Οντ Γκρέναλντ από τη Νορβηγία, χωρίς να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Ξεκίνησε με νίκη (4-0) επί τη Γκλάντμπαχ, με το ίδιο σκορ πέρασε κι από την έδρα της Ίνγκολσταντ.

Κρασνοντάρ

Εδρεύει στην ομώνυμη πόλη της Ρωσίας. Μία "βαβέλ" εθνικοτήτων, με κύριο στοιχείο τη ρωσική. Υπάρχουν ακόμη Ουζμπέκοι, Βραζιλιάνοι, Κολομβιανοί, Νορβηγοί, Ουκρανοί και Σουηδοί. Από τα πιο γνωστά ονόματα, ο Σουηδός αμυντικός κι αρχηγός, Αντρέας Γκράνκβιστ.

Με προτέρα θητεία σε Τζένοα και Γουίγκαν. Σημαντικοί στελέχη θεωρούνται ο 25χρονος Νορβηγός αμυντικός, Στέφαν Στράντμπεργκ, ο 26χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ-χαφ, Ζοαζίνιο, και φυσικά ο 31χρονος Ρώσος μέσος, Βλαντιμίρ Μπιστρόβ με θητεία σε Ζενίτ, Ανζί και Σπαρτάκ Μόσχας. Στα προκριματικά του Europa League πέρασε τα εμπόδια των Σλόβαν Μπρατισλάβας και Ελσίνκι.

Η Κρασνοντάρ τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος Ρωσίας την περυσινή σεζόν, ενώ ήταν και φιναλίστ του Κυπέλλου την περίοδο 2013-14. Κατά την τρέχουσα σεζόν και μετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της χώρας, είναι στην 6η θέση με 9 βαθμούς. Αναλυτικά έχει 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Καμπάλα

Κι αυτή θα ήταν άγνωστη, αν δεν υπήρχε η μονομαχία της με τον Παναθηναϊκό, και ο αποκλεισμός - οδυνηρός - που επέφερε στο "τριφύλλι". Ο Ντοντό μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της αζέρικης ομάδας, αν και δεν λείπουν κι άλλα έμπειρα στελέχη, όπως ο ομοεθνής του - Βραζιλιάνος - Ρικαρντίνιο. Πριν τον Παναθηναϊκό είχε αποκλείσει τις Ντινάμο Τιφλίδας, Τσουτσαρίτσκι και Απόλλωνα Λεμεσού.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα της δεύτερη εθνικής του Αζερμπαϊτζάν το 2006, υπήρξε και φιναλίστ του Κυπέλλου το 2013-14. Στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν, και μετά από 3 αγωνιστικές, είναι στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς. Έχει 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνετη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε ισόπαλος με την Μπρόντμπι

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports