Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέου τύπου...ληστείες λόγω... capital control- Οι κακοποιοί εισβάλλουν σε σπίτια ηλικιωμένων όταν είναι παρόντα τα θύματά τους για να βρουν τα χρήματα

Νέου τύπου...ληστείες λόγω... capital co...

Συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ. για όσους κρατούν τις καταθέσεις στο...στρώμα

Συναγερμό έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. το νέο δόγμα που εφαρμόζουν συμμορίες ληστών και μεμονωμένοι κακοποιοί που εκμεταλλεύονται τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες εισβάλλοντας σε σπίτια για να αρπάξουν μετρητά που βρίσκονται… κάτω από μαξιλάρια.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να διατυμπανίζουν ότι έχουν σηκώσει τα χρήματά τους από τις τράπεζες, καθώς αυτό μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο.

«Παρατηρείται μία ποιοτική διαφοροποίηση της εγκληματικότητας. Οι ληστές πλέον εισβάλλουν στα σπίτια ξέροντας ότι το θύμα είναι μέσα. Δεν πηγαίνουν τυχαία ούτε μπαίνουν τη διαδικασία να αρχίσουν να ψάχνουν στα τυφλά. Απειλούν και βρίσκουν τα κρυμμένα μετρητά που τραβήχτηκαν από τις τράπεζες και μπήκαν κάτω από τα… μαξιλάρια. Χτυπούν στοχευμένα και η λεία τους είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Κατά μέσο όρο καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες περίπου 4-5 σοβαρά περιστατικά ημερησίως», λέει αστυνομική πηγή στη huffingtonpost.gr

Το πολύ σημαντικό στοιχείο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από την Ασφάλεια, είναι ότι το 30-35% των ληστειών γίνονται από ανασφάλιστες πόρτες (κλειστές αλλά όχι κλειδωμένες) και ανασφάλιστα παράθυρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις