Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ σήμερα το μεσημέρι

Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ σήμερα το μεσημέρι

Στις 14.30 το μεσημέρι

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει το μεσημέρι της Παρασκευής (14:30) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας. 

Το ραντεβού Τσίπρα-Γιούνκερ θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες μετά την εποικοδομητική -κατά τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης- συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η τριμερής συνάντηση διεξήχθη μετά το δείπνο των «28» ηγετών της ΕΕ. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος και εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με στόχο την έξοδο από την κρίση -θέση με την οποία συμφώνησαν οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας. 

Μέρκελ και Ολάντ εξέφρασαν, επίσης, τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά, αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία.

Σύμφωνα με το Reuters, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι μετά τη συνάντηση «είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία».

Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην «επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις