Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μας άξιζε το εργαλείο - Ανοικτή επιστολή στα Καρναβαλικά Πληρώματα

Μας άξιζε το εργαλείο - Ανοικτή επιστολή...

Του Φώτη Λουριδά, μέλους πληρώματος κρυμμένου θησαυρού.

"Δεν σας κρύβω ότι ως παλαιός κυνηγός κρυμμένου θησαυρού (27ος για μένα ο φετινός) ο 50ος θησαυρός είχε έναν έντονο, ψυχολογικό συμβολισμό, όπως θεωρώ είχε και για τους υπόλοιπους καρναβαλιστές. Επετειακός και λαμπρός όφειλε να είναι.

Είμαι της άποψης ότι το Πατρινό Καρναβάλι δεν έχει να φοβηθεί άλλους Κρυμμένους Θησαυρούς που διοργανώνονται σε άλλα μέρη αφού το ίδιο οφείλει να είναι μπροστά πολλά βήματα από εκείνους. Αν ο Θησαυρός του μοιάζει με των άλλων, εμείς στην Πάτρα έχουμε το πρόβλημα. Εκείνοι καλά κάνουν.

Για να οργανώσεις λοιπόν ένα τέτοιο παιγνίδι πέραν από πάθος, γνώση, εμπειρία, εθελοντισμό κλπ χρειάζεσαι και θράσος να προβάλεις το όραμά σου, γιατί ο θεσμός αυτός είναι σημαντικά μεγάλος για το Πατρινό Καρναβάλι και αφορά (το παιγνίδι καθεαυτό –φάση πλατείας, κοντρόλ κλπ) πάνω από 1000 πωρωμένους καρναβαλιστές , που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.

Το σκέφτηκα πολύ πριν γράψω αυτό κείμενο γιατί δεν ήθελα να θεωρηθεί η κλασική πατραϊκή καρναβαλική γκρίνια που χαρακτήριζε χρόνια τώρα το Καρναβάλι μας. Δεν γκρινιάζω γιατί ο ίδιος γνωρίζω όλα τα στάδια της οργάνωσης του παιγνιδιού από πρώτο χέρι και ξέρω όχι μόνο τις δυσκολίες αλλά έχω δεχθεί και δριμύτατη κριτική, άδικη κατά την γνώμη μου (φυσικά).

Θέλει θράσος να ονομάζεις , ως επιτροπή, τον φετινό Κρυμμένο Θησαυρό «υπερπαραγωγή» κατ’ιδίαν αλλά και πολλαπλώς στα ΜΜΕ. Είναι εκτός πραγματικότητας τέτοιες αυτοπροβολές. Έχω δει αρκετούς παλαιότερους (δυστυχώς όχι πολλούς) που με τα κριτήρια αυτά θα τους ονόμαζες «Χόλλυγουντ με 3D MAX CAMERA» ενώ ήταν απλά στο επίπεδο που όφειλαν να είναι. Και μην πει κανένας για κόστος γιατί ο Θησαυρός θέλει τρόπο όχι κόστος. Θέλει θράσος να εμφανίζεις συνεχώς ως επιτροπή εξώφθαλμη προχειρότητα στην οργάνωση και να  κάνεις βασικά, αυτονόητα λάθη που σίγουρα δεν οφείλονται στην πίεση του χρόνου πχ Οι εκφωνήσεις να είναι ακατανόητες και η ομιλία μπερδεμένη, τα υποσχόμενα μέηλ να μην στέλνονται ποτέ, το Λάπτοπ να είναι μόνο ένα και χωρίς card reader θύρα, το μουσικό χαλί του σταθμού των 14 τραγουδιών να είναι το ίδιο και να ισχυρίζεσαι ότι «μας ενώνει» παίζοντας ποδόσφαιρο, τα κοντρόλ του θησαυρού να «ανοίγουν» ένα τέταρτο μετά την έναρξη του παιγνιδιού !!! και άλλα πάρα πολλά.

Δυστυχώς ο φετινός επετειακός Κρυμμένος Θησαυρός, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ήταν μια όμορφη σούπα που ελάχιστα τη νοστίμισαν τα συνήθη καρυκεύματα που προσπάθησαν να της προσθέσουν. Το εορταστικό επετειακό γεύμα είχε μια χλιαρή σουπίτσα μόνο, τελικά. Αυτό δεν οφείλεται στον εθελοντισμό και την προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής. Απλά υπάρχει «ταβάνι» απόδοσης σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, όπως έχει και το παρελθόν αποδείξει. Απλά η σούπα αλλάζει χρώμα κάθε φορά. Την τρώμε χρόνια. Μάλιστα η φετινή ομάδα που τον ανέλαβε «ήταν μια κάποια λύσις» που έλεγε και ο Αλεξανδρινός. Και μπράβο που με θράσος μπήκαν μπροστά όταν οι άλλοι δείλιασαν. Αυτό πρέπει όλοι να τους το αναγνωρίσουμε. Και εδώ θέλω να σταθώ.

Οφείλαμε τα πληρώματα να διαφυλάξουμε τον θεσμό. Οφείλαμε να οργανώσουμε εμείς τον Θησαυρό όπως παλαιότερα γινόταν, γιατί όσοι διοργανώθηκαν από πληρώματα ή από στελέχη εν ενεργεία πληρωμάτων, είχαν επιτυχία. Οφείλαμε να ανταποκριθούμε , χρόνια τώρα, στο κάλεσμα ένα πλήρωμα της πρώτης δεκάδας να τον οργανώνει. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ. Αυτοκαταδικαζόμαστε στην μετριότητα, να επικαλούμαστε το παλαιό δήθεν μεγαλείο του Πατρινού Θησαυρού και αποδεχόμαστε τελικά να βουλιάζουμε από το μέτριο στο κακό, εν γνώσει μας. Μας έφαγαν τα χαζά βραβεία και οι ανούσιοι βαθμοί. Επιλέγουμε να είμαστε πρώτοι στο χωριό και όχι τελευταίοι στην πόλη. Ας μείνουμε λοιπόν στην Β ή Γ κατηγορία. Καλά είναι. Βολευόμαστε. Αυτό μας αξίζει να τρώμε στη μάπα, φίλοι μου.

Φέτος πάλι, οι λάβρες επιστολές καρναβαλιστών και το πάθος διαμαρτυρίας περί όνου σκιάς πολλές φορές, σταμάτησε. Αναρωτιέμαι γιατί. Οι εφημερίδες εξήραν την τελετή έναρξης που δεν είχε ούτε ένα πυροτέχνημα !!!! (Ας έβαζαν στο μώλο αν δεν έπαιρναν άδεια για την πλατεία, δεν πιπιλάμε το δάχτυλο) και όμορφα και στρωτά προβλήθηκε και το φετινό παιγνίδι του μετριότατου Κρυμμένου, με ευμενή σχόλια. Ούτε μύτη δεν άνοιξε με όλη αυτή την προχειρότητα όταν παλαιότερα το ότι η παρουσιάστρια στην έναρξη μίλησε αφγανικά ήταν «μέγα» θέμα. Δε νοσταλγώ την υπερβολή του τότε. Απλά βλέπω την αντιδιαστολή με τις «κωλοτούμπες» του σήμερα. Ίσως τελικά γίναμε σοφότεροι, ομονοήσαμε και στρογγυλεύουμε τα λάθη, ή οι γκρινιάρηδες κάπου έχουν αράξει. Κακό δεν είναι.  Ίσως να είναι και θετικό. Καρναβάλι έχουμε. Δεν βγάζουμε κυβέρνηση. Να περάσουμε λίγο καλά.

Τελικά δηλαδή , από όποια σκοπιά και να δεις την φετινή οργάνωση του Καρναβαλιού, για να πειράξω λίγο τον στίχο του καρναβαλικού τραγουδιού «μας άξιζε το εργαλείο». Αναμφισβήτητα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις