Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - "Αντίδωρο" μετά πολιτικών σχολίων και...παραινέσεων σε μεγάλη ενορία της περιοχής από τον ιερέα

Πάτρα - "Αντίδωρο" μετά πολιτι...

"Βιάζεστε να φύγετε για να πάτε να ψηφίσετε τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Τσίπρας αν βγει θα απολύσει τους παπάδες", ακούστηκε να λέει ο ιερέας

Η πολιτική και η εκκλησία ανακατεύτηκαν σε αυτές τις εθνικές εκλογές και δεν έλειψαν και κάποια κρούσματα σήμερα Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών που ιερείς την ώρα του αντιδώρου προέβησαν σε πολιτικά σχόλια επηρεασμού.

Όπως κατήγγειλε στο thebest.gr, Πατρινός ενορίτης του ιερού ναού Ανάληψης Ψαροφαίου, ο ιερέας της μεγάλης αυτής ενορίας στην οδό Ακρωτηρίου στο Ψαροφάι σήμερα το πρωί, στο τέλος της Θείας λειτουργίας, την ώρα που προσέφερε το αντίδωρο στους πιστούς, ακούστηκε να λέει "βιάζεστε  να φύγετε για να πάτε να ψηφίσετε τον ΣΥΡΙΖΑ".

Σύμφωνα με την καταγγελία του ενορίτη (τα στοιχεία του τα έχει στην διάθεση του το thebest.gr), o συγκεκριμένος ιερέας συνέχισε τα σχόλια και τις «παραινέσεις» σε μεγάλης ηλικίας πιστούς λέγοντας πως ο «Τσίπρας αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα απολύσει τους παπάδες και πως οι ιερείς θα πληρώνονται μόνο με όποια χρήματα θα μπορεί να δώσει η Εκκλησία και όχι λαβαίνοντας μισθό από το Δημόσιο, εν προκειμένω από το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων».

Όπως μας μετέφερε ο ενορίτης, κάποιοι από τους πιστούς ενοχλήθηκαν και τσαντίστηκαν με όλα αυτά τα λεγόμενα του ιερέως διότι οι ιερείς οφείλουν να είναι αφοσιωμένοι στα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να μην εκμεταλλεύονται την περίσταση και το ιερό βήμα και θέση τους για να μιλούν πολιτικά διότι η θρησκεία μας είναι άλλο πράγμα και δεν πρέπει να μπλέκεται με την πολιτική και τα πολιτικά παιχνίδια.

Βέβαια το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα όπως τα «πύρινα» και γεμάτα πολιτικές αιχμές κηρύγματα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου ενώ και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κακά τα ψέματα έχει δώσει λαβή για σχόλια μετά την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος ή την πρόσφατη παρουσία του στην εορτή των Θεοφανείων όπου μάλιστα άφησε από τα χέρια του να πετάξει συμβολικά ένα περιστέρι.

Πάντως το πρωί στο ναό της Ανάληψης Ψαροφαίου, δημιουργήθηκε «σούσουρο» καθώς όπως μας μετέφερε ο καταγγέλλων ενορίτης, "ο ιερέας άρχισε να λέει, “τραβάτε να ψηφίσετε τους άπιστους”. Δημοκρατία έχουμε και μπορεί να έχει κανείς την άποψή του. Άλλο πράγμα όμως να κάνεις πολιτική από την εκκλησία και να χρησιμοποιείς τη θέση σου για να επηρεάζεις τη γνώμη των πιστών, άλλο είναι εκκλησία και πίστη και άλλο η τρέχουσα πολιτική και το κράτος. Εκτός εάν ο ιερέας θέλει μόνο τους πιστούς της Νέας Δημοκρατίας!».

Για "πολιτικό σεισμό" μιλάνε τα επιτελεία κομμάτων-Άρχισαν οι "διαρροές" του exit poll, σε blogs

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις