Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης της Ειρήνης Μπράττη στην γκαλερί Cube - Δείτε φωτό

 Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης της Ειρ...
Μαρτάτος Tάκης

H έκθεση θα διαρκέσει έως και τα μέσα σχεδόν Δεκεμεβρίου 2014

Πολλοί φιλότεχνοι έδωσαν το παρών στην γκαλερί Cube της Πάτρας στην οδό Μαιούλη 39 κάτω από την Μαιζώνος, στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της εικαστικού Ειρήνης Μπράττη με τίτλο “μεταποίηση”, η οποία περιλαμβάνει έργα της των δύο τελευταίων χρόνων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στις 20.00 το βράδυ.

Στα έργα της Ειρήνης Μπράττη, σύμφωνα με την άποψή της, η ίδια η ζωή μοιάζει να είναι το θέμα. Η ζωή σαν φυσική διαδικασία ανάπτυξης και φθοράς, σαν κίνηση μέσα στο χρόνο και προσπάθεια προσανατολισμού στο χώρο. Η ζωή σαν μια διαρκής αναζήτηση δρόμων.

Συνεχείς αλλαγές, αναπροσαρμογές και τροποποιήσεις ενός αρχικού βασικού υλικού που ορίζει την ύπαρξη του καθενός μας. Αυτό το υλικό με το οποίο θα πορευτούμε από τη στιγμή της γέννησης έως τη στιγμή της τελικής αναχώρησης.

Η Ειρήνη Μπράττη όπως εξηγεί, στα έργα της είναι έντονα τα χρώματα και η έντασή τους πάλλεται από τους παστέλ τόνους μέχρι τα έντονα κόκκινα, λαδιά, μενεξεδιά και η διαύγειά τους αλλάζει για να αποδώσουν αρμονία ή σύγκρουση, ένταση ή συνύπαρξη, σκοτεινιά ή φως. Με σύμβολα και κώδικες, πίνακες και γράμματα, αποτυπώματα στιγμών, θραύσματα θνητότητας στα χνάρια του χρόνου και ενίοτε αιωνιότητες…

Και έτσι στοχάζεται πάνω στον μίτο του παραμυθιού που είναι η ζωή μας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 13 Δεκεμβρίου 2014.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00, Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00.

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Η Ειρήνη Μπράττη έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι εικαστικές σπουδές της έγιναν στην Γερμανία (Wuppertal, Duesseldorf, Aachen), όπου έζησε από το 1990 έως το 2000. Έχει εκθέσει έργα της σε ατομικές, αλλά και ομαδικές παρουσιάσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως και στη Νέα Υόρκη. Στη διάρκεια της παραμονής της στη Γερμανία έλαβε μέρος σε διαπολιτιστικά προγράμματα με θέμα την αποδοχή του άλλου, του διαφορετικού.

Από το 2000 ζει στην Πάτρα. Από το 2002 έως το 2011 δίδασκε ζωγραφική στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρών και από το 2012 λειτουργεί δικό της εργαστήρι εικαστικής έκφρασης για παιδιά και εφήβους.

Ανάμεσα στους φιλότεχνους που παρέστησαν στα εγκαίνια της έκθεσης της Ε. Μπράττη ήσαν ο μουσειολόγος - συντηρητής Ξενοφών Παπαευθυμίου, ο υπεύθυνος της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών Δημήτρης Παπανικολάου, η δημοσιογράφος Άντα Παναγοπούλου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΑ Πάτρας Διονύσης Μπονέλλης, κ.α.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας της έκθεσης είναι το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight