Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρήστος Πατούχας: Η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης δημιουργούν κατ' εντολήν της Τρόικα μια καινούργια δεξαμενή απολύσεων

Χρήστος Πατούχας: Η κυβέρνηση και ο Μητσ...

Δήλωση με αφορμή τις πειθαρχικές διώξεις Δημάρχων

Σε ενακοίνωση που εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων και επικεφαλής της παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία", Χρήστος Πατούχας με αφορμή τις διώξεις Δημάρχων για την αξιολόηγηση, αναφέρει τα εξής:

"Η ειδησεογραφία αναφέρει ότι για τους πέντε «απείθαρχους» δημάρχους, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκοτζαμάνη να ασκήσει διώξεις. Αυτή με την σειρά της, απέστειλε φάκελο στις κατά τόπους Εισαγγελίες για να ληφθούν τα δέοντα μέτρα.

 

Πρέπει να επισημάνουμε δύο πράγματα:

 

 

  1. 1. Η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, επιδιώκουν να δημιουργήσουν, κατ εντολήν της Τρόικας, μια καινούρια δεξαμενή απολύσεων και αλλαγής εργασιακών σχέσεων, για χιλιάδες υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων οργανισμών του Δημόσιου τομέα.

 

  1. 2. Το σχέδιο αυτό επενδύεται με «υπερπαραγωγή» δυσφημιστικής εκστρατείας σε βάρος όλων των υπαλλήλων για τα δήθεν πλαστά πιστοποιητικά –πλαστά πτυχία πρόσληψης τους. Το ποσοστό αυτό, δηλαδή των πλαστών πτυχίων δεν υπερβαίνει το ένα τοις χιλίοις, υπόκειται σε άλλη διαδικασία ελέγχου και δεν επαρκεί για την κάλυψη του σημερινού στόχου των απολύσεων. Άλλωστε, ο καθένας γνωρίζει ότι η εξασφάλιση ενός πλαστού πτυχίου και η χρησιμοποίηση του στην συνέχεια ως δικαιολογητικό διορισμού, προϋποθέτει πρόσβαση και γερές πλάτες στο σύστημα εξουσίας! Ο κ. Μητσοτάκης ας ψάξει και στο φιλικό- εκλογικό του περιβάλλον. Πρωτίστως θέλουν να ανατραπεί το «Διάταγμα Παυλόπουλου» και παλαιότερα Νομοθετικά Διατάγματα με τα οποία άνθρωποι, που για χρόνια κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μονιμοποιήθηκαν μετά από εντονότατη λαϊκή κατακραυγή.

 

 

Είναι απόλυτα φυσικό, οι εργαζόμενοι αλλά και οι Δήμοι να μην πέφτουν στην παγίδα της Κυβέρνησης και να απορρίπτουν τα σχέδια της. Αυτό έκανε και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας. Όχι μόνο θεωρούμε κατάπτυστη την οποιαδήποτε δίωξη εναντίον του Δημάρχου, όχι μόνο θα την αποκρούσουμε σαν το νόμιμο, αιρετό, πολιτικό όργανο της πόλης, αλλά θεωρούμε θέμα τιμής την ακύρωση των Κυβερνητικών σχεδίων. Θεωρούμε επίσης υποχρέωση των παρατάξεων που συντάχθηκαν με την τελευταία σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να δηλώσουν την απόφαση τους, τον αγώνα αυτόν να τον συνεχίσουμε ενωμένοι μέχρι το τέλος."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις