Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Πατρινός Δημήτρης Κουρέτας στο "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη

O Πατρινός Δημήτρης Κουρέτας στο "Π...

Γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962

Ενας Πατρινός, ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας συμμετέχει στο "ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης. Εχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά.

Είναι εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα ‘ Food for life' για την περίοδο 2007-2013. Είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής ( editorial board) του ανεγνωρισμένου περιοδικού στον κόσμο στο χώρο της διατροφικής τοξικολογίας Food and Chemical Toxicology. Είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ από το 2000. Το 2007 εξέδωσε βιβλίο με τίτλο ‘Η επιλογή της χρυσής τομής-άρθρα για την βιοτεχνολογία και την κοινωνία' από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Ήταν γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας 2011-2012 και τώρα μέλος του συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Eatwalk που εχει αντικείμενο τα βιολειτουργικά τρόφιμα και έχει έδρα στη Νέα Υόρκη. Έχει λάβει αρκετά βραβεία από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δουλειά του στον τομέα των καινοτόμων τροφίμων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις