Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Στους δρόμους ακόμα τα σκουπίδια – Κανείς δεν μαζεύει

Ηλεία: Στους δρόμους ακόμα τα σκουπίδια ...

Γεμάτοι κάδοι και απορριμματοφόρα εν αναμονή εντολής αποκομμιδής και εναπόθεσης

Καμία επίσημη εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμα για το γεγονός ότι τα σκουπίδια παραμένουν ακόμα στους δρόμους των μεγάλων πόλεων του νομού και ενώ τουλάχιστον για τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας έχει υπογραφεί η παράταση της κήρυξης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εδώ και λίγες ημέρες.
Μετά τη συνέντευξη που έδωσαν οι δήμαρχοι του νομού, παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, δεν φαίνεται να έχουν καμφθεί οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
Στα Μακρίσια οι κάτοικοι παραμένουν στις επάλξεις των «Λιμνών» και δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα έως ότου να δικαιωθούν. Ίσα – ίσα φουντώνει το περιβαλλοντικό κίνημα στην περιοχή με περισσότερες δράσεις και συντονισμένες ενέργειες.

Πληροφορίες ανέφεραν πως το Σάββατο υπήρξαν επαφές μεταξύ των τοπικών αστυνομικών αρχών και των διαμαρτυρόμενων στις «Λίμνες» προκειμένου να βολιδοσκοπηθεί η κατάσταση, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Ανδρικόπουλο και συνεργάτες του να μεταβαίνει στις "Λίμνες" για να αφουγκραστεί τις διαθέσεις των κατοίκων.

Φαίνεται πως τακτική των δήμων είναι αυτή την ώρα να αποφευχθεί η σύγκρουση σε αυτό το μέτωπο και θα επιχειρηθεί να πειστούν οι «καταληψίες», ώστε να επαναλειτουργήσει η χωματερή.

Ωστόσο το ερώτημα από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, είναι τι θα γίνει μετά από ένα μήνα που θα λήξει και αυτή η παράταση. Στους δήμους αναφέρουν πως πλέον θα έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις και θα έχουν εγκατασταθεί οι δεματοποιητές, ενώ θα έχουν χορηγηθεί άδειες και για περισσότερα σημεία εναπόθεσης των δεμάτων σκουπιδιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις