Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Παναγιωτόπουλος: Επιτέλους, κύριε Υπουργέ, δικαιούμαστε ένα κόμβο στο Γομοστό που θα σώσει ζωές

Α. Παναγιωτόπουλος: Επιτέλους, κύριε Υπο...

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ζητά την άμεση κατασκευή κόμβου στην Πατρών-Πύργου στο ύψος του Γομοστού, όπου δεκάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμε κύριε υπουργέ, με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη πρόσφατα στη Ν.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο ύψος του Γομοστού της Τοπικής Κοινότητας Καραιίκων του Δήμου μας, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο δύο νεαρών συμπολιτών μας, θέλουμε να επαναδιατυπώσουμε το αίτημα μας για τη δημιουργία κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο.

Είναι γνωστό ότι η Ν.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου διέρχεται, για αρκετά χιλιόμετρα, μέσα από κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να αποτελεί, στην ουσία, την αυλή των σπιτιών στο Γομοστό, τα Σαγαίικα, τα Μπονταίικα και αλλού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η μοναδική ελπίδα μας, η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, φαίνεται ότι παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον, ενώ τα ημιτελή της έργα παραμένουν εγκαταλειμμένα. Έτσι, γίνεται επιτακτική η ανάγκη μικρών βελτιωτικών παρεμβάσεων στην εθνική οδό Πατρών -Πύργου και δη στα τμήματα της που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, η διαμόρφωση και κατασκευή κόμβου στο Γομοστό της Τοπικής Κοινότητας Καραιίκων της Δημοτικής Ενότητας Μόβρης του Δήμου μας, ο οποίος θα συνδέει τον ανακατασκευασμένο δρόμο Γομοστού - Νιφοραιίκων με τη Ν.Ε.Ο. Πατρών -Πύργου, αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύση για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ας σημειωθεί ότι ο δρόμος Γομοστού - Νιφοραιίκων, ο οποίος διαμορφώθηκε ώστε να συνδέει την ενδοχώρα και δη τη Δημοτική Ενότητα Μόβρης με τη θάλασσα, αποτελεί εκ των πραγμάτων βασική και κομβική οδική αρτηρία με αρκετή κίνηση, ούτως ώστε να απαιτείται ασφαλής σύνδεση του με το εθνικό δίκτυο.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, καθώς η ανθρώπινη ζωή δεν έχει τιμή, θεωρούμε ότι δεν έχουμε περιθώριο για να θρηνήσουμε άλλα θύματα. Θεωρούμε ότι επιτέλους δικαιούμαστε μια μικρή παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει ελπίζουμε ότι θα εξετάσετε προσεκτικά το αίτημα μας και θα ανταποκριθείτε θετικά.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις