Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

B. Kανελλόπουλος: "Ο ΝΟΠ δεν είναι κανενός"

B. Kανελλόπουλος: "Ο ΝΟΠ δεν είναι ...

Ο αρχηγός των «δαιμόνων» , μιλά για τον φετινό υποβιβασμό, τον Γιάννη Γιαννουρή, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια

Ο αρχηγός του ΝΟΠ Βασίλης Κανελλόπουλος έχει ζήσει καλές και κακές στιγμές με το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, τις οποίες μοιράζεται στην εφημερίδα "Match Αχαϊας", ενώ δεν βλέπει με ιδιαίτερη αισιοδοξία το μέλλον του πατραϊκού πόλο γενικότερα.

Θα ήθελες να σχολιάζεις τη φετινή σεζόν;

Ήταν μία πολύ άσχημη χρονιά για το ΝΟΠ και δεν νομίζω να έχει υπάρξει κάποια πιο άσχημη τουλάχιστον σε όσα χρόνια είμαι εγώ στον όμιλο. Ήταν αναμενόμενο βέβαια, γιατί έγιναν κάποιες επιλογές που προκαθόριζαν το αποτέλεσμα.

Κάτι τέτοιο το έχεις ξαναζήσει και παλιότερα, όταν και πάλι η διοίκηση βασίστηκε σε μικρούς. Tι έχει αλλάξει από τότε;

Όταν παλιότερα είχε αποφασίσει η διοίκηση να απομακρύνει όλους τους μεγάλους και να βασιστεί σε εμάς υπήρχε μια φουρνιά καλών νεαρών αθλητών και η διοίκηση στήριζε το εγχείρημα. Φέτος τα παιδιά δεν είχαν που να προπονηθούν, αφού δεν υπήρχε πισίνα. Τότε καταφέραμε μαζί με την διοίκηση και τα όποια λάθη να φέρουμε και πάλι το ΝΟΠ εκεί που του αξίζει, στη μεγάλη κατηγορία. Δυστυχώς όμως τώρα δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος στόχος.

Οι μικρές ομάδες του Ναυτικού Ομίλου Πατρών δείχνουν να διακρίνονται αυτό δεν δίνει μία νότα αισιοδοξίας για το μέλλον;

Δεν υπάρχουν υποδομές παικτών που να μπορούν να παίξουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες για τα επόμενα χρόνια. Ο ΝΟΠ έχει πολλές κατηγορίες πίσω, παιδιά τα οποία όμως δεν μπορούν να σταθούν στη μεγάλη ομάδα. Μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα αν δεν προσέξουν.

Εσύ γιατί αποφάσισες να μείνεις στο ΝΟΠ;

Αγαπάω τον Όμιλο, αλλά ο βασικός λόγος ήταν ο γιος μου, αλλά και οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Έκανα μια πρώτη συζήτηση με τη διοίκηση και μου είπαν ότι θα βάλουν κάποιους μικρούς μαζί με μένα να παίξουμε στο πρωτάθλημα, γιατί ο βασικός στόχος ήταν να κρατήσουν την πισίνα ανοικτή όλο το χρόνο. Επί της ουσίας μου είπαν ότι θυσίαζαν την ανδρική ομάδα για να κρατήσουν την πισίνα ανοικτή όλο το χρόνο και να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη των προηγούμενων χρόνων. Έδειξαν ότι υπήρχε κάποιο πλάνο και αυτό ήταν σημαντικό για την απόφασή μου. Από αυτά όμως που είπαμε, δεν έγινε τίποτα, αλλά έγιναν και άλλα τόσα, που δεν έπρεπε να γίνουν και ήταν πολύ άσχημα.

Ήσουν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ διοίκησης και των νεαρών συναθλητών σου, όταν ξέσπασε η κρίση μεταξύ τους (σ.σ. να θυμίσουμε δεν κατέβηκαν να αγωνισθούν πέντε πολίστες λόγω του ότι ήταν χωρίς προπόνηση και η διοίκηση αρχικά τους απομάκρυνε με άκομψο τρόπο)

Όσο μπορούσα στήριζα και τα παιδιά, αλλά και την ομάδα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όμως να εκτεθώ, αφού ήρθε κάποια στιγμή που έπαιξα με συναθλητές μικρά παιδιά που φοβόσουν μήπως και σου πνιγούν. Μπορεί να καταλάβει κανείς ότι αυτό δεν ήταν ούτε καν διασκεδαστικό.

Τι έχει φταίξει όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΟΠ;

Νομίζω ότι δεν το έχει καταλάβει κανείς ότι ο ΝΟΠ δεν είναι μαγαζί κανενός. Έχει πολλά έσοδα αλλά και έξοδα και για να μπορέσει κάποιος να κάνει τη διαφορά θα πρέπει να ξεκινάμε με έναν ...κουμπαρά που θα μπορέσει να διαθέσει χρήματα  μέχρι να ξεκινήσουν τα έσοδα.

Αυτό όμως που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για αυτή  την διοίκηση είναι ότι δεν ευθύνεται για τα χρέη του παρελθόντος.  Το χειρότερο όμως όλων, είναι ότι υπάρχουν πολλά προσωπικά στον όμιλο που δεν τον αφήνουν να προχωρήσει.

Η παρουσία του Γιάννη Γιαννουρή στην Πάτρα έκανε τη διαφορά;

Η αξία του Γιαννουρή, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, είναι γνωστή και ήταν μεγάλη τιμή για εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του γιατί μάθαμε πράγματα που δεν τα είχαμε μάθει νωρίτερα. Ωστόσο, ήταν δύσκολο να μείνει στην ομάδα ένα τέτοιο όνομα.

Ο Γιαννουρής  λειτουργεί με ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια και θέλει συγκριμένα πράγματα για να μπορέσει να αποδώσει καρπούς η δουλειά του κάτι που σε αυτή τη φάση ο ΝΟΠ δεν μπορούσε να του προσφέρει. Είναι μεγάλο όνομα για να το σηκώσει η Πάτρα γενικότερα και ειδικότερα ο ΝΟΠ.

Φέτος είναι η χειρότερη στιγμή του ΝΟΠ;

Τι άλλο χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί από το να μην έχουμε πισίνα; Μας κορόιδευαν σε όλη την Ελλάδα, κάναμε τα πιο αρνητικά ρεκόρ των τελευταίων χρόνων και μέσα σε όλα αυτά δεν υπήρξε κάποιος να μας προστατεύσει.

Τι νομίζεις ότι θα έπρεπε να αλλάξει στη διοίκηση;

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν τους αναγκάζει κανείς να ασχοληθούν με τον όμιλο αλλά ότι είναι επιλογή τους. Θα πρέπει να παίρνουν τις ίδιες καλές ή κακές αποφάσεις

για όλα τα τμήματα.

Η ανδρική ομάδα θυσιάστηκε γιατί δεν είχε έσοδα;

Η ανδρική ομάδα είναι η βιτρίνα του ομίλου. Ποτέ δεν είχε έσοδα αλλά αν δεν υπήρχαν οι επιτυχίες των πιο παλιών δεν θα ήταν γνωστός ο ΝΟΠ, αν δεν υπάρχει το πόλο δεν θα υπήρχε τίποτα.

Αυτό που λες δεν είναι εγωιστικό από την στιγμή που και η κολύμβηση φέρνει επιτυχίες. Θα μπορούσε κάποιος να σου πει ότι και η Δράκου αγωνίσθηκε στους Ολυμπιακούς και ότι αυτό δίνει ένα κίνητρο για την κολύμβηση.

 

Όσο έχει ακουστεί ότι ο ΝΟΠ έπαιξε στον τελικό του Λεν Τρόφι δεν νομίζω να ακούστηκε ότι η Δράκου πήγε στους Ολυμπιακούς, χωρίς αυτό να έχει να κάνει με την συγκεκριμένη αθλήτρια αλλά με τα αθλήματά. Ένα αθλητής γενικότερα μόνος του δεν μπορεί να μαζέψει 6000 Πατρινούς στην Αθήνα σε τελικό κυπέλλου ή να  γεμίσει το «Πεπανός».

Ξαναλέω, δεν έχει να κάνει με την αξία της συγκεκριμένης αθλήτριας που είναι αξιόλογη και έχει συνεχώς διακρίσεις. Θεωρώ ότι το δίκαιο θα ήταν να υπάρξει μια διοίκηση που θα προσφέρει σε όλα τα τμήματα.

Τα μελλοντικά σου σχέδια;

Σκέφτομαι να ασχοληθώ μελλοντικά με το ΝΟΠ διοικητικά. Θέλω κάποια στιγμή να κάνω κάποιες κινήσεις που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον Όμιλο γιατί τον αγαπάω.

Η Α2 Εθνική είναι μία κατηγορία που ανήκει στο ΝΟΠ;

Έτσι το κατάντησαν αυτοί που ασχολούνται με τον όμιλο όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να βρουν τη λύση. Ο ΝΟΠ δεν είναι σπίτι κανενός, να αφήσουν όλοι τα προσωπικά τους εκτός.

Την ερχόμενη σεζόν δεν θα υπάρχει καμία ομάδα από την περιοχή σε μεγάλη κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι από μεγάλη δύναμη πλέον το επίπεδο του πατραϊκού πόλο έχει πέσει;

Γενικά, σε όλη την Ελλάδα το επίπεδο του πόλο έχει πέσει. Εάν η περσινή ομάδα έμενε με τον Γιαννούρη θα μπορούσαμε να είχαμε βγει στην Ευρώπη και αυτή η ομάδα δεν μπόρεσε να συνεχίσει για 20.000 ευρώ.

Αν και σου είχαν γίνει προτάσεις για να φύγεις από το ΝΟΠ παρέμεινες. Το έχεις μετανιώσει;

Υπήρξαν κάποιες συγκυρίες που δεν μου  επέτρεψαν να φύγω, αλλά δεν έχω μετανιώσει γιατί τον αγαπάω τον όμιλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports