Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήκωσαν... "Μαύρα πανιά" στο ΑΤΕΙ - Επι ποδός σπουδαστές και καθηγητές

Πάτρα: Σήκωσαν... "Μαύρα πανιά"...

Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι διοικητικοί υπάλληλοι-Πορεία διαμαρτυρίας από φοιτητές και καθηγητές στις 19.00 σήμερα

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί σήμερα στο ΑΤΕΙ της Πάτρας έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και μιλούν μέχρι και για πιθανή μετακίνηση της ίδιας της έδρας του ΑΤΕΙ Πάτρας στο γειτονικό Μεσολόγγι έπειτα από διεργασίες και πρωτοβουλίες του αναπληρωτή υπουργού υγείας με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, Μάριου Σαλμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ήδη αυτή την ώρα στην είσοδο και στους χώρους του ΑΤΕΙ Πάτρας έχουν τοποθετηθεί μαύρα πανιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη στάση που τηρείται από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα της Πάτρας με τους 20.000 και πλέον σπουδαστές.

Μάλιστα οι διοικητικοί υπάλληλοι ανάστατοι με την όλη κατάσταση, απέχουν σήμερα από τα καθήκοντα τους και αναμένεται όλοι μαζί, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό και ειδικό τεχνικό προσωπικό να συντονίσουν τις προσπάθειες και διαμαρτυρίες τους σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά» και την επικείμενη όπως αναφέρουν και διαφαίνεται, διάλυση και υποβάθμιση του ΤΕΙ Πατρών.

Χθες Δευτέρα 1η Απριλίου, ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ κ. Σωτήρης Καπλάνης ανέβηκε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ενώ για σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2013 έχει προγραμματιστεί πορεία και συλλαλητήριο των φοιτητών στο κέντρο της Πάτρας.

Επίσης στις 2 το μεσημέρι οι καθηγητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος και το ειδικό τεχνικό προσωπικό έχουν κρίσιμη συνέλευση.

Να θυμίσουμε ότι σχέδιο «Αθηνά», που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή προβλέπει τη συγχώνευση σχολών και τμημάτων καθώς και τη μεταφορά της έδρας κάποιων από αυτών, μεταξύ των οποίων είναι όπως λέγεται και της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις