Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ραντάρ δώρισε στην Τροχαία Πατρών ο Άμπετ Χασμάν

Ραντάρ δώρισε στην Τροχαία Πατρών ο Άμπετ Χασμάν

«TruSpeed» ονομάζεται η συσκευή

Μια υπερσύγχρονης τεχνολογίας φορητή συσκευή μέτρησης της ταχύτητας, δώρισε στην Τροχαία Πατρών ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άμπετ Χασμάν. Σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο κ. Χασμάν παρέδωσε στον Διοικητή της Τροχαίας Πατρών Νίκο Ιωαννίδη τη συσκευή. Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής προχώρησε στη δωρεάν αυτή προκειμένου να περιοριστούν τα ατυχήματα στους δρόμους. «Προτεραιότητά μας είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια των συμπολιτών μας, γιατί γνωρίζω προσωπικά τι σημαίνει να χάνεις δικό σου άνθρωπο στην άσφαλτο. Είναι το προσωπικό μου βίωμα που με σημάδεψε για όλη μου τη ζωή. Σε ηλικία 11 ετών έχασα τους γονείς και το δίδυμο αδελφό μου σε τροχαίο ατύχημα, το οποίο συνέβη λόγω της μεγάλης ταχύτητας του φορτηγού που προσέκρουσε στο δικό μας όχημα. Σώθηκα μόνον εγώ. Θεωρώ καθήκον μου να συμβάλλω για να αποτραπούν όσο το δυνατόν τα τροχαία ατυχήματα», τόνισε ο κ. Χασμάν, συμπληρώνοντας: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν στοχεύουμε στην επίδοση περισσότερων κλήσεων στους οδηγούς, αλλά ο εντοπισμός εκείνων που υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δική τους και των άλλων».

Από την  πλευρά του ο διοικητής της τροχαίας Πατρών κ. Ιωαννίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες της ΕΛ.ΑΣ. προς το Δήμο Πατρέων και τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Αμπ. Χασμάν, για την προσφορά του σύγχρονου ραντάρ, το οποίο στο πλαίσιο της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, θα χρησιμοποιηθεί από την τροχαία Πατρών σε σημεία του οδικού δικτύου στα οποία σημειώνονται τροχαία ατυχήματα.

Εκ μέρους του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας Δ. Δριβίλα παρέστη ο βοηθός αστυνομικού  διευθυντή κ. Κ. Κλουκινιώτης

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η προσφερόμενη συσκευή έχει την ονομασία «TruSpeed» και κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρία «Laser Technology Inc.», η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο σε φορητές συσκευές για χρήση τροχαίας - αστυνόμευσης. Μεγάλος αριθμός συσκευών, της ευρίσκεται σε χρήση από την Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κ.λπ. 
Η συσκευή χρησιμοποιεί τεχνολογία λέιζερ. Υπολογίζει σε κλάσμα του δευτερολέπτου την ταχύτητα και την απόσταση του οχήματος σε απόσταση άνω του ενός χιλιομέτρου. Καταγράφει ταχύτητες έως 320 χιλιόμετρα την ώρα. Επεξεργάζεται παραμετρικά στοιχεία για να μην υπάρχουν σφάλματα στις μετρήσεις. 
Είναι εξαιρετικά εύχρηστη και κατασκευάζεται από συνθετικά υλικά. Επίσης καλύπτει όλες τις προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές για ασφάλεια των οφθαλμών κατά την χρήση συσκευών laser. Διαθέτει πιστοποιητικό τύπου και ότι προβλέπεται από Ευρωπαϊκές νομοθεσίες, σύμφωνα με τα αρμόδια,  Κρατικά ελεγχόμενα Ευρωπαϊκά Κέντρα Μετρολογίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις