Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Οι Γερμανικές αποζημιώσεις (162 δις) να εγγραφούν ως ανείσπρακτο χρέος στον Προϋπολογισμό"

"Οι Γερμανικές αποζημιώσεις (162 δι...

Ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας προκειμένου να διαγράψει «το επονείδιστο χρέος» και να καταγγείλει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις πρότεινε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νοτης Μαριάς κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού. Όπως τόνισε η πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εγγράψει το αντίστοιχο γερμανικό χρέος προς την Ελληνική Δημοκρατία στις ανείσπρακτες οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και επέκταση στον κρατικό προϋπολογισμό.

"Οι γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 162 δις ευρώ χωρίς τόκους από τα οποία τα 108 δις ευρώ αφορούν πολεμικές επανορθώσεις και 54 δις ευρώ στο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο", είπε ο κ. Μαριάς.

Ο προϋπολογισμός, πρόσθεσε, επιβάλλει την πλήρη αφαίμαξη όλων των εισοδημάτων, πρόκειται δηλαδή για μια γενική μνημονιακή επίθεση στην ελληνική κοινωνία που δεν πρόκειται φυσικά να βγάλει πουθενά.

Ακόμα, σημείωσε πως η ανακεφαλαιοποίηση που προωθεί ο προϋπολογισμός, οδηγεί για ακόμη μια φορά στην κοινωνικοποίηση των ζημιών των τραπεζών, δεν διασώζει το τραπεζικό σύστημα απλά διασώζει τις συγκεκριμένες τράπεζες και τους μεγαλομετόχους τους με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων αυξάνοντας ταυτόχρονα το δημόσιο χρέος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις