Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κανονικά η παρέλαση στο Αίγιο-Απέστρεψαν τα κεφάλια από τους επισήμους μαθητές δύο σχολείων

Κανονικά η παρέλαση στο Αίγιο-Απέστρεψαν...

Δεν σημειώθηκε ένταση

Κανονικά διεξήχθη στο Αίγιο η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε αντίθεση με άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου οι παρελάσεις ματαιώθηκαν και διαλύθηκαν από διαδηλωτές.Στην παρέλαση του Αιγίου, στην οποία συμμετείχαν μαθητικά και προσκοπικά τμήματα, παρέστη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ενώ στην εξέδρα ήταν παρόντες στην πλειοψηφία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Αιγιαλείας, με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο. Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρέστη ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καρπέτας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία των βουλευτών του νομού.

Πολλοί ήταν οι μαθητές που δρώντας μεμονωμένα δεν γύρισαν τιμητικά το κεφάλι προς την εξέδρα των επισήμων αλλά ειδικά δύο σχολεία του Αιγίου (2ο Γυμνάσιο και 1ο ΕΠΑΛ) έδρασαν οργανωμένα και γύρισαν ταυτόχρονα τα κεφάλια τους στην αντίθετη κατεύθυνση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου.

Σημειώνεται πως στο τέλος της παρέλασης, το νεοσύστατο Παράρτημα Αχαιών Παγκρητίου Συλλόγου Υποστήριξης Ελληνοχριστιανικών Ιδεών πέρασε πίσω από τη Φιλαρμονική Αιγίου (που παιάνιζε στην παρέλαση, όπως πάντα άλλωστε) και παρέλασε εκτός προγράμματος κρατώντας πανό και λάβαρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις