Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελικόπτερα, δακρυγόνα και ΜΑΤ κατά Αγανακτισμένων στις ΗΠΑ

Ελικόπτερα, δακρυγόνα και ΜΑΤ κατά Αγανα...

Oι Αγανακτισμένοι επιμένουν να διαμαρτύρονται

Ελικόπτερα, δακρυγόνα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιστρατεύτηκαν στο Όκλαντ της Καλιφόρνια και την Ατλάντα προκειμένου να εκκενωθούν τα πάρκα και άλλοι δημόσιοι χώροι από Αγανακτισμένους πολίτες, που κατασκηνώνουν σε αυτά. Όπως μεταδίδει το Associated Press περίπου 50 άτομα συνελήφθησαν στην Ατλάντα μεταξύ τους και ένας πολιτειακός γερουσιαστής που συμπαραστάθηκε στους διαδηλωτές.

Ακόμη 85 πολίτες συνελήφθησαν στο Όκλαντ, αριθμός που αντιπροσωπεύει τους μισούς κατασκηνωτές. Άλλοι 10 περίπου συνελήφθησαν στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού, όταν τους ζητήθηκε να φύγουν από κατασκήνωση που έστησαν στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας.

Παρά τη βίαιη διάλυση των κιμητοποιήσεων, οι Αγανακτισμένοι επιμένουν να διαμαρτύρονται με το δικό τους τρόπο Νέα Υόρκη, από όπου ξεκίνησε το κίνημα στην αμερικανική ήπειρο, το Λονδίνο, έξω από το καθεδρικό του Αγίου Παύλου και πόλεις του Καναδά.

Ανθίζει το εμπόριο στις «πλάτες» του κινήματος

Στο μεταξύ, μέχρι και μηχανήματα για πληρωμή με πιστωτικές κάρτες έχουν στήσει στο πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης έμποροι που θέλουν να επωφεληθούν από το κίνημα της Γουόλ Στριτ και τη δημοσιότητα που έχει λάβει. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν χιλιάδες προϊόντα με συνθήματα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ».

Στο eBay πωλούνται από θήκες για iPhone με το σύνθημα του κινήματος μέχρι και προφυλακτικά συσκευασία 30 κουτιών έναντι 11,99 δολαρίων ενώ απ΄άκρη σ’άκρη στο πάρκο πλανόδιοι μικροπωλητές πουλάνε κουμπιά, μπλουζάκια, βραχιόλια και έργα τέχνης, σε βαθμό που ορισμένοι ακτιβιστές διαμαρτύρονται ότι αυτή η εμπορευματοποίηση υπονομεύει το κίνημα.

Ένα ζευγάρι μάλιστα από τη Νέα Υόρκη κατέθεσε αίτημα για να κατοχυρώσει εμπορικά την φράση «Occupy Wall Street».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις