Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Συνάντηση Δημαρά με Κούγια- "Η Πάτρα απαιτεί να δικαστεί η έφεση στη βάση ατράνταχτων στοιχείων"

Συνάντηση Δημαρά με Κούγια- "Η Πάτρ...
Ανδριοπούλου Κωνσταντίνα

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League αποφάσισε τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής για δωροδοκία και 5 χρόνια αποκλεισμό του Κούγια

20.30 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: "Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι σήμερα έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου Αλέξη Κούγια και του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά.
Ο κ. Κούγιας ενημέρωσε τον κ. Δημαρά για το πώς και ποιοι κατασκεύασαν την σκευωρία εις βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή , ποιοι κρύβονται από πίσω και είναι οι ηθικοί αυτουργοί και ποια είναι η σκοπιμότητας για να εξαφανιστεί ο κ. Κούγιας από μάρτυρας εις βάρος των σκευωρών και των πελατών των ηθικών αυτουργών.
Ο κ. Δημαράς ήταν ήδη ενήμερος για την κωμική απόφαση και το περιεχόμενο της και δεσμεύτηκε αφενός ότι θα τοποθετηθεί άμεσα δημόσια για την βρομερή αυτή υπόθεση και αφετέρου ότι την ημέρα εκδίκαση της έφεσης θα παραστεί ο ίδιος στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για το ειλικρινές ενδιαφέρον όλων των βουλευτών της Αχαΐας, αλλά και των 500.000 Αχαιών που της συμπαραστέκονται και να τους διαβεβαιώσει πως ο μεγάλος νικητής είναι η Παναχαϊκή που για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ενωμένη και έτσι είναι ανίκητη".

 

20.13 ΚΟΥΓΙΑΣ: "Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ"

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας λίγη ώρα μετά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, με τους δύο άνδρες να δημιουργούν κοινό μέτωπο και να "πολεμήσουν" για τη δικαίωση της Παναχαϊκής.


Μάλιστα, σε δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας, εξερχόμενος απο το γραφείο του Δημάρχου, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο Γιάννης Δημαράς, θα παρασθεί στην εκδίκαση της εφέσεως. Ο μεγαλομέτοχος, μιλώντας στο thebest.gr, ανέφερε: "Συναντηθήκαμε με τον νέο Δήμαρχο στο πολιτικό του γραφείο και τον ενημέρωσα σχετικά με την υπόθεση, μολονοτί ήταν ήδη ενημερωμένος. Του επεσήμανα ότι η απόφαση κρύβει σκοπιμότητές για την εξουδετέρωσή μου λόγω των υπολοίπων υποθέσεων που εκρεμμούν για τα στημένα παιχνίδια. Ο Δήμαρχος Πατρέων έμεινε έκπληκτός με το περιεχόμενο της απόφασης. Μάλιστα ο Δήμαρχος Πατρέων με διαβεβαίωσε ότι στην κρίσμη δίκη ο ίδιος και οι φορείς της πόλης θα είναι δίπλα μας".

 

20.00 Δημαράς: "Η  Παναχαϊκή να μην πέσει θύμα σκοπιμοτήτων ή αντιπαραθέσεων"

Συνάντηση με τον  Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξη Κούγια, είχε σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς. Την συνάντηση ζήτησε ο Δήμαρχος προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας της Πάτρας από τον ίδιο τον Πρόεδρό της ο οποίος είναι και έγκριτος νομικός. Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είχα πει και στο παρελθόν, ο Δήμος Πατρέων ήταν και παραμένει στο πλευρό της Παναχαϊκής και τιμά την ιστορική ομάδα των Πατρών, τους παίκτες και τους φιλάθλους της. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν στέκεται ενάντια και δεν καταδικάζει κάθε δραστηριότητα που αντίκειται στην εντιμότητα τη νομιμότητα και το αθλητικό πνεύμα, όπως η δωροδοκία και άλλα παρόμοια αδικήματα τα οποία πλήττουν την αθλητική οικογένεια της χώρας μας και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο.

Αν υπάρχει αδίκημα δωροδοκίας, τότε η Παναχαϊκή πρέπει να τιμωρηθεί

Ωστόσο μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει και έγκριτη νομική άποψη, αλλά και διαβάζοντας προσεκτικά  τα επιχειρήματα και τις επισημάνσεις αθλητικών παραγόντων της περιοχής και  του τοπικού Τύπου,  διαπιστώνω ότι η εκδοθείσα απόφαση για την Παναχαϊκή τελεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση και είναι σε πολλά σημεία της διάτρητη.

Απαιτώ, όπως και ολόκληρη η πόλη απαιτεί, η Παναχαϊκή να μην πέσει θύμα σκοπιμοτήτων ή αντιπαραθέσεων που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και  τον αθλητισμό και ζητώ η έφεση της ομάδας να εκδικαστεί στη βάση ατράνταχτων στοιχείων. Πιστεύω ότι η ομάδα της Πάτρας θα αθωωθεί και θα συνεχίσει την πορεία της στη Β' Εθνική και γρήγορα θα τη δούμε να αγωνίζεται στην Ά΄ κατηγορία.

 

 

18.17 Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου

«Δίχως να χρειάζεται να παριστάνουμε τους κλειδοκράτορες της αλήθειας επί παντός επιστητού, όλοι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Πάτρα, μεγαλώνοντας εδώ και τα παιδιά μας, δεν έχουμε παρά να φωνάξουμε δυνατά, ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στην Παναχαϊκή, τόσο στις καλές όσο και στις άσχημες στιγμές. Ειδικά στις άσχημες!

Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για μία ακόμα φουρτούνα που θα περάσει πολύ γρήγορα και να εκφράσω την πεποίθησή μου για τελική δικαίωση της ομάδας από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θέλω επίσης να τονίσω πως είμαι στη διάθεση της ομάδας και των ανθρώπων της, για να προσφέρω κάθε δυνατή βοήθεια στην κατεύθυνση ανάδειξης της δικαιοσύνης, στην οποία όλοι πιστεύουμε».

 

16.00 Σκληρή ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε ο πρώην Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, στον Αλέξη Κούγια. Ειδικότερα, ο κ. Κανελλόπουλος χαρακτήρισε "προσβλητικές της τιμής και της υπολήψεώς του" τις δηλώσεις του κ. Κούγια και απάντησε χαρακτηριστικά: "Τα ισχυρισθέντα από τον κ. Κούγια αποτελούν μωρολογίες και μυθοπλασίες, ανάξιες απαντήσεως".

 

13.47 ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ - ΑΣΚΗΣΕ ΕΦΕΣΗ: "Η ΠΑΕ Παναχαϊκή άσκησε σήμερα το πρωί το δικαίωμα εφέσεως κατά της κατάπτυστης αποφάσεως της πειθαρχικής επιτροπής της Football League.


2)Η ΠΑΕ Παναχαϊκή, με απόλυτα αιτιολογημένο νομικά έγγραφο, σύμφωνα με το άρθρο 31, παράγραφος 3 του ΚΑΠ και του πειθαρχικού κώδικα, ζήτησε από τον αρμόδια εισαγγελέα της ΕΠΟ κ. Φάκο να ασκήσει έφεση κατά της ίδιας αποφάσεως λόγω του ότι παρανόμως ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της από τον πειθαρχικό δικαστή Κατσή, ο οποίος όρισε μόνος του τον εαυτό του ως εισηγητή της υποθέσεως και όρισε μόνος του τον εαυτό του ως πρόεδρο.

Σημειωτέον ότι αυτή η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, ασκήθηκε για πρώτη φορά από δικαστή, κάτι το οποίο απαγορεύει ρητώς ο νόμος.

3)Η ΠΑΕ Παναχαϊκή πληροφορήθηκε τα πειθαρχικά παραπτώματα του προέδρου που εξέδωσε την κατάπτυστη απόφαση εις βάρος της, εξαιτίας και των οποίων είχε μείνει στάσιμος και δεν προήχθη σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρότι ήταν υπερήλικας, και θα τα δημοσιοποιήσει για να καταδείξει ποιους δήθεν ευυπόληπτους πειθαρχικούς δικαστές επέλεγε η «παράγκα» της Football League".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΑ: "Η ΠΑΕ Παναχαϊκή με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, κ. Αλέξη Κούγια, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και σήμερα στις 7.00 θα γίνει συνάντηση των δύο ανδρών στο πολιτικό του γραφείο όπου θα συζητηθούν οι περαιτέρω ενέργειες σε κάθε επίπεδο για την δικαίωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή".

10:17 Παρέμβαση Ν. Παπαδημάτου για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής

Μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη για την απόφαση υποβιβασμού της Παναχαϊκής και εν αναμονή των όσων συμβούν μετά την έφεση που δήλωσε πως θα καταθέσει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο π. Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Παπαδημάτος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μπορεί μία είδηση τέτοιου τοπικού ενδιαφέροντος να αντιμετωπίζεται από τους τοπικούς φορείς ως κάτι ανάξιο ενασχόλησης. Μου είναι αδιανόητο να συνειδητοποιήσω ότι μετά τα τόσα άλλα στα οποία η πόλη παραμένει σιωπηλή, όπως το θαλάσσιο μέτωπο, το μεταναστευτικό, την κατασκευή εθνικής οδού κ.λπ., και σε αυτήν την περίπτωση δείχνει να μην διαθέτει φωνή.

Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκεια και τη λύπη μου για την απόφαση υποβιβασμού της Παναχαϊκής και παράλληλα την ελπίδα μου για ανατροπή αυτής της απόφασης στο Εφετείο, εφόσον κατατεθεί η έφεση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα ανέμενα την άμεση αντίδραση των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταθεί δίπλα, σε ρόλο συναγωνιστή και συμπαραστάτη. Δεν νοείται να κρατά στάση απλού παρατηρητή και θεατή δυσμενών εξελίξεων.

Κανείς Πατρινός δεν αντέχει να βλέπει την πόλη του να μένει αδρανής στα χτυπήματα που δέχεται τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων και τον αθλητισμό.

Παρά το ότι σε πολλά έχω διαφωνήσει με τον κ. Α. Κούγια, εν τούτοις δεν παύει να πρόκειται για τον Πρόεδρο της Παναχαϊκής και έναν άνθρωπο ο οποίος διαθέτει βαθιά γνώση των όσων συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και παράλληλα, έχει δώσει στίγμα ανθρώπου ο οποίος αγωνίστηκε για την κάθαρση στον συγκεκριμένο χώρο.

Ως εκ τούτου, οφείλουμε άπαντες να σταθούμε συμπαραστάτες του αυτή τη στιγμή. Εξάλλου το θέμα δεν αφορά φυσικά πρόσωπα, αλλά μία ιστορική ομάδα. Έστω και τώρα, λοιπόν, ας υπάρξει κάποια αντίδραση», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Παπαδημάτος.

09.43 Τα σημαντικότερα σημεία του σκεπτικού της απόφασης: Η Παναχαϊκή κρίθηκε ένοχη για δωροδοκία στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου, για τον οποίο ο Πέτρος Σταθάκης είχε δώσει 4.900 ευρώ στον Μανώλη Κουβαρά, τότε γενικό αρχηγό των Κρητικών.

Η Παναχαϊκή ήθελε τέσσερις βαθμούς με Ολυμπιακό Χερσονήσου και Πλατανιά για να εξασφαλίσει την άνοδο. «Ο αγώνας μεταξύ των παραπάνω ομάδων Ολυμπιακός Χερσονήσου - Παναχαϊκή για την ΠΑΕ Παναχαϊκή ήταν καθοριστικά κρίσιμος, γιατί την τελευταία αγωνιστική Κυριακή αυτή αγωνιζόταν και πάλι εκτός έδρας στα Χανιά με αντίπαλο την πολύ ισχυρή ομάδα και πέμπτη στο βαθμολογικό πίνακα του ΑΟ Πλατανιά Χανίων» τονίζεται λανθασμένα στο σκεπτικό (!), αφού την τελευταία αγωνιστική η Παναχαϊκή ήταν γηπεδούχος με τον Πλατανιά και όχι φιλοξενούμενη (!).

Η επιτροπή κάνει μνεία σε δύο παίκτες των κρητικών, τον Αραβιάκη, κεντρικό αμυντικό, κι έναν δεξιό οπισθοφύλακα, που είχαν μειωμένη απόδοση, αλλά και στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Χερσονήσου, που απέκρουσε δύο πέναλτι. «Προφανώς δεν είχε ενημερωθεί ότι το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων ήταν προσυνεννοημένο μεταξύ των παραγόντων των παραπάνω δύο ομάδων» σημειώνεται.

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Κούγια, σημειώνεται ότι προέβη στη δωροδοκία αφού ήταν σίγουρος ότι η ομάδα του Βύζαντος Μεγάρων «θα επιχειρούσε την αλλοίωση της βαθμολογίας ώστε να ανακηρυχθεί αυτή πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου και να ανέλθει στην ανώτερη κατηγορία». Και όλα αυτά εις βάρος της Παναχαϊκής.

Ετσι «αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα ίδια με τους αντιπάλους του και εχθρούς του αθέμιτα μέσα και να δώσει εντολή στον μέχρι τότε έμπιστό του και στενό του συνεργάτη Πέτρο Σταθάκη να δωροδοκήσει τον Εμ. Κουβαρά με το φαινομενικά ευτελές, για τα δεδομένα όμως της ομάδας του Ολυμπιακού Χερσονήσου και των παραγόντων αυτής ικανοποιητικό ποσό των 5.000 ευρώ, ευτελίζοντας έτσι τους ευτελισμένους ήδη στη συνείδησή του ως άνω παράγοντες του Ολυμπιακού Χερσονήσου».

Τονίζεται, επίσης, ότι ο Αλ. Κούγιας προέβη στην κίνηση αυτή ώστε να εξασφαλίσει την άνοδο, αφού «ήδη ο σκληρός πυρήνας των οπαδών της Παναχαϊκής ήταν εξαγριωμένος και είχε στραφεί εναντίον του προφανώς για τη μέχρι τότε αγωνιστική πορεία της ομάδας».

Διαβάστε εδώ πως ξεκίνησε η υπόθεση με τις καταγγελίες Σταθάκη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10- ΩΡΑ 09.23 "Θα καταπέσει στο εφετείο η απόφαση. Φρόντισα κι έκανα ένα έγγραφο σε ανύποπτο χρόνο ζητώντας την εξαίρεση κάποιων μελών της επιτροπής, αλλά μ' έπεισε ο πρόεδρος λέγοντάς μου ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση κι έτσι με αποκοίμισε.  Θα πω κι άλλα πράγματα για συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι στην επιτροπή. Θα πω για ανθρώπους που με εκβίασαν πριν γίνουν οι δίκες και πριν καταθέσω για τις βρώμικες ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι θα αθωωθούμε στο εφετείο…» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, ο πρόδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας.

"ΝΙΩΘΩ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"
«Αισθάνομαι δικαιωμένος για τις υπόλοιπες υποθέσεις. Υπήρχαν δίκαιες τιμωρίες βρώμικων ομάδων. Ήταν ένας 15ετής προσωπικός και μοναχικός αγώνας. Είμαι προστατευόμενος μάρτυρας, είδατε ότι η αστυνομία με συνοδεύει σε κάθε μου βήμα, όπως και τα παιδιά μου, αλλά νιώθω ικανοποίηση που βοήθησα τη δικαιοσύνη".

 

ΠΕΜΠΤΗ 6/10-ΩΡΑ 22.37: Ο βουλευτής Αχαϊας του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League 2, η οποία έκρινε ένοχη την πατρινή ΠΑΕ για δωροδοκία στο ματς με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου, με συνέπεια να της επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο 225.00 ευρώ και να την τιμωρήσει με υποβιβασμό στην Τρίτη Εθνική!

«Οι διεφθαρμένοι του ποδοσφαίρου τα βάζουν με θρασύτητα ενάντια στους εξυγιαντές τους, τα έχουμε ζήσει τα ξέρουμε τους δακτυλοδείχνουμε! Η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ θα δικαιωθεί όσο και αν φοβόνται τον κόσμο της!

Συνιστώ ποδοσφαιρικό μέτωπο ηθικής ενάντια στην παρακμή. Αυτοί που στήνουν τα παιχνίδια που στήνουν τους διαιτητές που βάζουν τους φιλάθλους να μαχαιρώνονται που οδήγησαν την κατάσταση ως εδώ δεν έχουν το δικαίωμα να στήνουν και σκευωρίες εναντίον μας είναι οι κλέφτες που διαβάλουν τον νοικοκύρη!

Ο υπουργός Πόντιος Πιλάτος θα με βρει απέναντί του με άμεση επίκαιρη ερώτηση!!!»

 

21.40 Με αφορμή την μη αναμενόμενη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League  με την οποία ο Ομάδα Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή υποβιβάζεται στην Γ' Εθνική Κατηγορία, ενώ κι ο Πρόεδρός της Αλέξης Κούγιας αποκλείεται επί πενταετία από κάθε αθλητική δραστηριότητα, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

"Μετά τον υποβιβασμό της ιστορικής ομάδας του Παναιγιαλείου στην Δ' Εθνική Κατηγορία για "τυπικούς οικονομικούς λόγους", τώρα ήρθε η ώρα του υποβιβασμού της ιστορικής Παναχαϊκής με πρόσχημα την υπόθεση των "στημένων παιχνιδιών", που αλίμονο κι αν έχει καταλάβει κανείς ποιοι, πότε,που και πως παρανόμησαν, αφού κάθε λίγο και λιγάκι, "ένοχοι" εμφανίζονται ως "αθώοι" και  "μη εμπλεκόμενοι" ως ..."ένοχοι"! Η Αχαία χτυπιέται αλύπητα και στον αθλητισμό!

Δεν υπάρχει αμφιβολία -πέρα από τα επιχειρήματα των "τιμωρών" της Πατρινής Ομάδας και τα αντεπιχειρήματα των "τιμωρημένων", ότι η ιστορική Παναχαϊκή "πληρώνει πολύ ακριβά", κατά πρώτον την ταύτισή της με τον Αλέξη Κούγια και τις εμπάθειες κάποιων στο πρόσωπό του και κατά δεύτερον, την άνοδό της στην Β' Εθνική με σημαντικές προϋποθέσεις και για "λαμπρή" πορεία στην φετινή αγωνιστική περίοδο!

Οι προσωπικές κόντρες "νομικίστικης διάστασης" δεν είναι δυνατόν να συμπαρασύρουν την ιστορία μιας Ομάδας που την τσαλακώνουν βάναυσα, παρεμποδίζοντας την σημερινή της πορεία.

Όλοι μας, ως πολίτες, φίλαθλοι και οπαδοί πρέπει τώρα παρά ποτέ να στηρίξουμε από κοινού το νέο αγώνα της Παναχαϊκής και του Αλέξη Κούγια για την τελική δικαίωση και έξοδό τους από τη νέα αυτή δύσκολη δοκιμασία, που αναμφισβήτητα πίσω της κρύβει...πρόσωπα και καταστάσεις, που συντείνουν σε κάποιο "ξεκαθάρισμα λογαριασμών"!

20.25 "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" Να συσπειρωθούμε, να δείξουμε τη δύναμη της Παναχαϊκής. Να βγούν οι φορείς της πόλης να μιλήσουν. Να βγεί ο Δήμαρχος να μιλήσει, βγαίνουν οι Δήμαρχοι πόλεων και μιλάνε που η ομάδα τους είναι βρώμικη. Η Παναχαϊκή είναι καθαρή. Ο απλός κόσμος να συσπειρωθεί στην ομάδα. Η Παναχαϊκή είναι λαϊκό κίνημα, είναι καθαρή ομάδα" τόνισε ο Αλέξης Κούγιας στον SportFm Patras 96,3.

20.19 "ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΦΕΣΗ" Αλέξης Κούγιας: "Δεν ανησυχώ καθόλου, είμαι όμως οργισμένος. Εχουμε έτοιμη την έφεση και θα την καταθέσουμε. Απο αυτή την ιστορία θα βγούμε πιο δυνατοι και κερδισμένοι. Θα καταθέσω μηνυση και αγωγη προς τα τρία μέλη του δικαστηρίου. Αυτο δεν είναι απόφαση είναι έκθεση ιδεών" - "Η Παναχαϊκή θα παίζει στην Β' Εθνική".

20.03 Αμέσως μετά το τέλος του φιλικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Κούγιας κατέβηκε στα αποδυτήρια της ομάδας και πέρασε το δικό του μήνυμα τονίζοντας: «Μην ασχολείστε καθόλου με όλα αυτά. Δεν θέλω καν να ανησυχείτε. Συνεχίστε τη δουλειά σας. Απλά σας λέω ότι εάν μια τέτοια υπόθεση έφτανε στο δικηγορικό μου γραφείο δεν θα της έδινα καμία σημασία!»

19.44 Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των οργανωμένων φιλάθλων της πατρινής ομάδας. Οι Σύνδεσμοι περιμένουν τις εξελίξεις και όπως μας ενημέρωσαν κάποιοι απο αυτούς, αν όχι σε λίγες ώρες τότε αύριο θα προβούν σε ανακοινώσεις. Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα Γενική Συνέλευση των "Αχαιών 3", θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο Παρασκευή.

19.36 Στα Γιάννενα βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας, όπου η "κοκκινόμαυρη" ομάδα έδωσε το προγραμματισμένο φιλικό με τον ΠΑΣ. Βέβαια, ο μεγαλομέτοχος εμφανίστηκε στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδων, στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

19.02 Κανελλόπουλος κατά Κούγια: Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αναμένεται να κινηθεί δικαστικά κατά του Αλέξη Κούγια, καθώς θεωρεί απόλυτα συκοφαντικά όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής στον «αέρα» του Sentra 103,3 τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον αδερφό του, Θανάση.
«Πίσω από αυτό κρύβονται οι αδελφοί Κανελλόπουλοι. Προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στους κατηγορούμενους» είπε μεταξύ άλλων ο Κούγιας γεγονός που ανάγκασε τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο να ζητήσει από τον σταθμό το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης.

18.44 Football League 2 ή Δ’ Εθνική; Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η Παναχαϊκή τιμωρείται με την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορια από αυτή που αγωνίστηκε κατά τη διανυόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στην Ένωση Β’, Γ’ Εθνικής «μετέφρασαν» αρχικά το ρήμα «αγωνίστηκε» ως αγωνίστηκε στη Football League 2 και έβγαλαν συμπέρασμα ότι ο υποβιβασμός αφορά στη Δ’ Εθνική, όμως η «διανυόμενη αγωνιστική περίοδος», «μεταφράστηκε», ως η περίοδος από την κλήρωση του πρωταθλήματος και μετά, δηλαδή υποβιβασμός από τη Football League στη Football League 2.
Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, τα στελέχη της διοργανώτριας αρχής θα ζητήσουν την Παρασκευή διευκρινίσεις από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή σχετικά με τη σύνταξη του σκεπτικού της απόφασης.

18.13 Ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Παναχαϊκής Δημήτρης Κύζας, μίλησε στο thebest για τον υποβιβασμό της ομάδας και συνέστησε όχι γρίνια και ηρεμία στις τάξεις της. Συγκεριμένα, ανέφερε: "Ξαφνιάστικα. Απο τα λίγα που έχω ακούσει για την υπόθεση δεν νομίζω ότι 100% μπορούσε να στηριχθεί τέτοια απόφαση και είναι άσχημο το γεγονός ότι χρονικά συμβαίνει με τον εορτασμό 120 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας. Αν ισχύσει, αυτή η απόφαση και μετά την έφεση, που λογικά, θα κατατεθεί τότς γράφεται μια θλιβερή σελίδα στην ιστορία της Παναχαϊκής. Είναι νωρίς ακόμα, πρέπει να περιμένουμε, χωρίς γκρίνια αλλά με ηρεμία και μετά την έφεση να μπορέσουμε να δούμε πως θα το χειριστούμε".

18.00 Έκπληκτος έμεινε ο παλαίμαχος παίκτης της Παναχαϊκής Βασίλης Στραβοπόδης, όταν ενημερώθηκε για τον υποβιβασμό της "κοκκινόμαυρης" ομάδας απο το thebest. Σοκαρισμένος απο την είδηση, ανέφερε: "Μένω εκπληκτος. Λυπάμαι πραγματικά. Αν και με όλα αυτα που συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο με τον υποβιβασμό ομάδων απο μεγαλύτερες κατηγορίες, ήμουν επιφυλακτικός για το τη επρόκειτο να γίνει με την Παναχαϊκή για το θέμα που είχε προκύψει με τη δωροδοκία. Δυστυχώς, ήρθε η στιγμή που φοβόμουν. Το μοιραίο ήρθε για την ομάδας μας. Ελπίζω στην έφεση..."

17.50 ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ: Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής Νίκος Ράπτης μιλώντας στο thebest, σχετικά με τον υποβιβασμό της ομάδας, ανέφερε: "Σαν φίλαθλος, αλλά και ως άνθρωπος που είμαι στα διοικητικά 32 χρόνια, με στενοχωρεί το γεγονός. Πρέπει όμως να σεβαστούμε την απόφαση της δικαιοσύνης και είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε το οτιδήποτε. Σαν πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής με στενοχωρεί το γεγονός που μια ιστορική ομάδα γνωρίζει τον υποβιβασμό. Πιστεύω ότι ο κ. Κούγιας θα ασκήσει έφεση και το Εφετείο θα δικαιώσει την ομάδα"

17.31 Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής χαρακτήρισε, τον υποβιβασμό της πατρινής ομάδας κατηγορία, για δωροδοκία στο ματς με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου, ως «βρώμικο» και τόνισε πως η ομάδα του θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο για την ανατροπή αυτής.

Για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής:
«Εάν είναι δυνατό να καταδικάζεται ομάδα σαν την Παναχαϊκή και πρόεδρος σαν εμένα με τέτοια δικογραφία. Ελάχιστες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έμεινε σκευωρία σε βάθος χρόνου. Είμαι υπερασπιστής 36 χρόνια και να ξέρετε στο τέλος νικάνε οι καλοί. Αυτή η απόφαση σοκάρει τον πολύ κόσμο, την Πάτρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ήταν στο μυαλό μου, ανησυχούσα πολλές μέρες τώρα. Θα τοποθετηθώ επισήμως, αλλά άμεσα θα καταθέσουμε έφεση. Δεν θα αλλάξω το πρόγραμμά μου, ούτε η ομάδα μου την προετοιμασία της. Δεν έχω δει αθώο να καταδικάζεται ποτέ, έχω δει ενόχους να αθωώνονται».

Για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα:

«Με όλα τα νόμιμα μέσα. Η Παναχαϊκή έχει φτιάξει μια ομάδα που κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, έχουμε πληρώσει τα χρέη των προκατόχων μας, έχουμε φτιάξει γήπεδα και αφού έχουμε κερδίσει όλους τους αντιπάλους, παίζουμε με την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος που έχει υποβιβαστεί από τετραμήνου και στέλνω εγώ 4900 ευρώ και λέω στο γενικό αρχηγό πήγαινε και δώστα όπου νομίζεις! Ο ίδιος αυτός μόλις τον απέλυσε, ο άμεσος συνεργάτης του Τσακογιάννη κάνει αυτήν την καταγγελία, αυτό δεν το αποκάλυψε κανένας άλλος παρά ο ίδιος. Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει».

17.15 O γνωστός ποινικολόγος, μίλησε και στον «NovaΣπορ FM» για το συγκεκριμένο θέμα. «Θα τοποθετηθώ επίσημα τις επόμενες ημέρες. Το σίγουρο είναι ότι θα ασκήσουμε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο αεροδρόμιο προκειμένου να μεταβώ στα Γιάννενα για το απογευματινό φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον προγραμματισμό της ομάδας…» τόνισε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής στην αρχική τοποθέτησή του και πρόσθεσε:

«Εάν παραμείνει αυτή η απόφαση τότε θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας του μάρτυρα Κούγια σε όλη αυτή την ιστορία. Εάν παραμείνει η ποινή δεν θα είμαι μάρτυρας, αλλά κατηγορούμενος. Δεν θα διαφέρω σε τίποτα από τους Μπέο και Τσακογιάννη. Θα κυνηγήσουμε την αθώωση μας με όλα τα νόμιμα μέσα. Υπάρχει μόνο η καταγγελία ενός συγκεκριμένου ατόμου και κανένα άλλο στοιχείο…».

17.01 Δήλωση Κούγια προς τους Αθλητικούς Δικαστές στο επίσημο site της ΠΑΕ Παναχαϊκή: "Μετά την έκδοση της αποφάσεως με την οποία υποβιβάσατε την ΠΑΕ Παναχαϊκή λόγω την εντιμότητας και της αξιοπιστίας του πρώην γενικού αρχηγού της Ηλιούπολης Πέτρου Σταθάκη έχω να κάνω της εξής δήλωση- δέσμευση για εσάς.
Επίορκοι και ανέντιμοι άνθρωποι που τολμήσατε και θίξατε μετά από 36 χρόνια δικηγορίας την τιμή και την υπόληψη μου και την τιμή και την υπόληψη της ΠΑΕ Παναχαϊκή και των 500.000 Αχαιών θα κάνω τα πάντα για να τιμωρηθείτε παραδειγματικά.

Θα στραφώ εναντίον σας τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο.
Εάν δεν μπορείτε να με αποζημιώσετε για την προσβολή της προσωπικότητας μου, εάν μπορώ θα σας πάρω και το σπίτι Η ανεντιμότητα σας και η αγωνία σας ήταν τέτοια που μετατρέψατε τον εύκολο εντός έδρας αγώνα της ΠΑΕ Παναχαϊκή με την ΠΑΕ Πλατανιάς σε δύσκολο εκτός έδρας ματς λόγω της ελλείψεως επιχειρημάτων.

Ντροπή σας παλιάνθρωποι.
Θα τα πούμε στα δικαστήρια.
Υπάρχουν εκτός από εσάς και άλλου είδους δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι.
Και ένα μήνυμα προς τον Θανάση και τον Τάσο Κανελλόπολο:
Τώρα αρχίζουμε".

16.44: Ως ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο πίσω από το οποίο είναι ο Θανάσης και ο Τάσος Κανελλόπουλος, χαρακτήρισε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League για υποβιβασμό της Παναχαϊκής, ο Αλέξης Κούγιας. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής μίλησε αμέσως μετά την γνωστοποίηση των ποινών: «Είναι το τελευταίο ψυχορράγημα ενός βρώμικου οικοδομήματος που εδώ και χρόνια ταλαιπώρησε όλους εμάς τους νόμιμους ανθρώπους. Ξέρω πως πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι αδελφοί Κανελλόπουλου, το έχω καταθέσει και επίσημα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League αλλά ο κ. Χατζής με έπεισε να την αναιρέσω». Και συμπλήρωσε: «Τέτοια υπόθεση δεν έχει σταθεί πουθενά στον κόσμο, να μην υπάρχει κανένα στοιχείο παρά μόνο η κατάθεση απολυμένου υπαλλήλου. Καταρρέει όλο το οικοδόμημα έτσι μιας και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στις μέχρι τώρα υποθέσεις είναι πλέον κατηγορούμενος.

Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να ντρέπονται σήμερα. Είμαι 15 χρόνια στο ποδόσφαιρο και είμαι το μεγάλο θύμα αυτού του κυκλώματος, κατήγγειλα τα πάντα και τελικά εξομοιώνομαι με αυτούς με μια κωμική απόφαση. Είναι καλοστημένο σχέδιο».
Μεταξύ άλλων, συμπλήρωσε: «Πίσω από όλο αυτό κρύβονται οι Θανάσης και Τάσος Κανελλόπουλος. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν πολύ μεγάλη υπηρεσία και στους κατηγορούμενους στο ποινικό δικαστήριο και σε αυτούς των πειθαρχικών διώξεων. Θέλω να πω στους οπαδούς της Παναχαϊκής ότι οι καλοί νικάνε.
Με τέτοια υπόθεση δεν έχει υπάρξει ποτέ προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά και να χει καταδικαστεί ομάδα ή άνθρωπος. Η Παναχαϊκή θα βγει ενισχυμένη από αυτή την υπόθεση όπως και εγώ. Σήμερα είναι το τελευταίο ψυχορράγημα για τους ίδιους και τα όργανά τους».

16.30 Η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League αποφάσισε τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής για δωροδοκία. Παράλληλα επέβαλε ποινή 5ετούς απαγόρευσης από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο  στον Αλέξη Κούγια. Στην ομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο 225.000 ευρώ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Για την υπόθεση δωροδοκίας στο ματς Ολυμπιακός Χερσονήσου-Παναχαϊκή
Α) στην πρώτη εγκαλούμενη (Παναχαϊκή) 1) η χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ και κατά τα 3/4 αυτής η χρηματική ποινή των 225.000 ευρώ, 2) η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνίστηκε κατά την διανυομένη αγωνιστική περίοδο,
Β) στον δεύτερο εγκαλούμενο (Αλέξης Κούγιας) ο οποίος με τις κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις του και τοποθετήσεις του, αλλά κυρίως με τις καταθέσεις του ενώπιον των Εισαγγελικών, Ανακριτικών Αθλητικών Αρχών και Οργάνων συνέβαλε ουσιωδώς στην αποκάλυψη και πάταξη της επικρατούσας στο ποδόσφαιρο διαφθοράς: 1) η χρηματική ποινή των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000) ευρώ και κατά τα αυτής η χρηματική ποινή των δέκα έξι χιλιάδων (16.000) ευρώ. 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για πέντε (5) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια.
Γ) στον τρίτο εγκαλούμενο (Π.Σταθάκης) ο οποίος συνέβαλε στην αποκάλυψη της συγκεκριμένης πειθαρχικής παραβάσεως 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια.
Δ) στον τέταρτο εγκαλούμενο (Μ.Κουβάρας) 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα 3/4 αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports